Φόρα Τη Σαλιάρα: Παραλιόσπιτο Στο Μαλιμπού Edition

Το σπιτόσκυλο το ξέρει ότι σου δείχνει πιο συχνά σπίτια από το Μαλιμπού της Καλιφόρνιας απ' ό,τι πιο προσιτών και κοντινών προορισμών, όπως τη Θεσσαλονίκη ας πούμε. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι γι' αυτό, ο κυριότερος εκ των οποίων είναι πως αρχιτεκτονικά το Μαλιμπού έχει πιο πολλά ενδιαφέροντα πράγματα από τη Θεσσαλονίκη. Άλλος λόγος: Τα Ίντερνετς έχουν πολύ περισσότερο υλικό από Μαλιμπού από ό,τι από Θεσσαλονίκη. Τρίτος λόγος: Μην κοροϊδευόμαστε, το σπιτόσκυλο ρεαλιστικά είναι πια πιο πιθανό να ζήσει κάποτε στο Μαλιμπού, παρά στη Θεσσαλονίκη (και τα δύο ενδεχόμενα τείνουν προς την ανυπαρξία, ωστόσο).

Εν προκειμένω, το σπίτι που θα σου δείξει έχει ενδιαφέρον από πολλές απόψεις, μια εκ των οποίων είναι το ότι είναι το παλιό σπίτι του Ρόμπερτ του Ρέντφορντ, μιαν άλλη το ότι αντίθετα με άλλα Μαλιμπούσπιτα, δεν είναι σκαρφαλωμένο σε ένα γκρεμνό, ούτε σε ξύλινα ποδάρια για να μην το πάρει η παλίρροια. Είναι καταπά στην άμμο, κατεβαίνεις δυο σκαλοπάτια και την πατάς, κάνεις πέντε βήματα και βουτάς. Παραλιόσπιτο βέρο, ατόφιο. Έμπα για φωτόζ και ίνφο.

Όπως καταλαβαίνεις η τοποθεσία του είναι ανυπέρβλητη κι αψεγάδιαστη, ένα σπίτι πάνω στην αμμουδιά, μια ώρα απ' το κέντρο του Λος Άντζελες (εκτός κι αν έχει πολλή κίνηση). Οπότε δε σε νοιάζει που δεν έχει πισίνα. Άλλα πράγματα που είναι του γούστου του σπιτόσκυλου: Το ότι είναι μεγάλο -500 τετραγωνικά- αλλά δεν πάσχει από μανσιονίτιδα, ίσα ίσα, στις φωτογραφίες δείχνει μαζεμένο και σεμνό, όπως του αρέσουνε του σπιτόσκυλου (θυμήσου κι αυτό). Ακόμα: το μπάνιο και το μάστερ μπέντρουμ με την ανυπέρβλητη θέα. Η σεμνή πρόσοψη. Ωραία πράγματα. Τι δεν του αρέσει, ρωτάς; Τα υαλότουβλα. Τα έπιπλα, αλλά βέβαια ξέρει πως είναι του μεσιτικού γραφείου για να γεμίσει ο χώρος, όλα θα πάρουν πόδι. Μια εσάνς μιζέριας που αναδύεται από κάποια υλικά, ίδιον παλιών σπιτιών που ανακαινίστηκαν προ πενταετίας or so. Α, και η τιμή. Ω, η τιμή. 13,8 εκατομμύρια δολάρια, λέει, πράγμα που σημαίνει 10,2 εκ. ευρώ (πόσο το έχουμε ρίξει το ταλαίπωρο το ευρώ εμείς οι Έλληνες, ντροπή μας). Που είναι πάρα πολλά. Είκοσι χιλιάρικα το τετραγωνικό, σχεδόν όσο ένα διαμέρισμα στην Ηρώδου Αττικού, δηλαδή.

Θυμήσου περισσότερη Καλιφόρνια:
Άλλο ένα παραλιόσπιτο στο Μαλιμπού
Το σπίτι του Εdge στο Μαλιμπού
Μια σπιταρόνα σε πλειστηριασμό
Όλη η ακτή της Καλιφόρνια σε αεροφωτογραφίες
Ένα παραλιόσπιτο στο Μαλιμπού
Το κινηματογραφόσπιτο του Λάουτνερ
Βίντεο: Εκπληκτικό, μοντέρνο, θαυμάσιο
Βίντεο: Άλλο ένα εκπληκτικό μοντέρνο και θαυμάσιο
Κάτι κομψό, από πέτρα και γυαλί
Το “Ξυράφι” στη ΛαΧόγια
Ένα σπίτι του Φρανκ Λόιντ Ράιτ στην επαρχία
Τα δέκα καλύτερα σπίτια του Λος Άντζελες
Το σπίτι του Σινάτρα στο Παλμ Σπρινγκς
Το σπιτι του Κάρι Γκραντ στο Παλμ Σπρινγκς
Το σπίτι του αρχιτέκτονα
Το σπίτι στο λόφο
Ένα χλιδοχωριατόσπιτο στο Λος Άντζελες
Μια σπιταρόνα καταπράσινη
Τα τεράστια σπίτια της Λα Χόγια
Τα τεράστια σπίτια του Μπελ Έρ
Τα τεράστια σπίτια της Σάντα Μπάρμπαρα
Το σπίτι της Έλεν Ντε Τζένερες
Το σπίτι του Λεονάρντο Ντι Κάπριο
Το τεράστιο σπίτι του Άαρον Σπέλινγκ
Ένα άλλο αυθεντικό σπίτι του Φρανκ Λόιντ Ράιτ
Ένα βιβλίο με τα καλύτερα σπίτια στο Μπέβερλι Χιλς
Δυο σπίτια στο Λος Άνχελες
Ένα τέρας στο Μπέβερλι Χιλς
Το λαχανί guesthouse
Ένα φανταστικό beach house στο Μαλιμπού
Άλλο ένα φανταστικό beach house στο Μαλιμπού
Ένα απαράδεκτο beach house στο Μαλιμπού
Τα 40 καλύτερα σπίτια του Λος Άντζελες όπως τα ψήφισαν οι αναγνώστες των Times

Διαφήμιση 300×250 Google