Η Επίσημη Απάντηση Του ΙΚΕΑ Για Τις Τιμές (UPDATED)

Το θέμα των τιμών του ΙΚΕΑ στην Ελλάδα έχει λάβει διαστάσεις, και το σπιτόσκυλο δεν είναι άμοιρο ευθυνών γι' αυτό. Μετά τα chain mail και τα καυστικά δημοσιεύματα μπλογκζ η εταιρία αποφάσισε να απαντήσει στέλνοντας ένα pdf στα μέλη του IKEA Fan Club. To σπιτόσκυλο δεν είναι μέλος (αν και έχει αγοράσει το μισό μαγαζί), αλλά πολλοί σπιτοσκυλοφανς είναι: Μέχρι τώρα τρεις του έχουν προωθήσει το συγκεκριμένο pdf. Δες το κείμενο σε πιο ανθρώπινη μορφή παρακάτω. Έχουν δίκιο;

Αγαπητό μέλος του ΙΚΕΑ Fan Club

Επειδή κυκλοφορεί ένα mail αχετικά με τη σύγκριση τιμών προϊόντων ΙΚΕΑ σε διάφορα Ευρωπαϊκά κράτη, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα εξής:

Οι τιμές των προϊόντων ΙΚΕΑ διαφέρουν από χώρα σε χώρα διότι καθορίζονται από τις συνθήκες του τοπικού ανταγωνισμού ανάλογα με το προϊόν. Δέσμευσή μας είναι οι τιμές των προϊόντων ΙΚΕΑ στην Ελλάδα και την Κύπρο να είναι οι χαμηλότερες στην αγορά.

Αυτή τη χρονιά, στο κατάλογο του 2010, δεσμευθήκαμε και καταφέραμε να μειώσουμε τις τιμές σε 800 κωδικούς σε σχέση με πέρυσι, ενώ για όλα τα άλλα προϊόντα του καταλόγου κρατήσαμε τις τιμές σταθερές. Θυμίζουμε ότι οι τιμές όλων των προϊόντων του καταλόγου ΙΚΕΑ παραμένουν σταθερές για ένα ολόκληρο έτος.

Ενδεικτικά παραθέτουμε τιμές ορισμένων κωδικών προϊόντων καταλόγο ΙΚΕΑ που οι τιμές τους στην Ελλάδα και την Κύπρο είναι χαμηλότερες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες:

Ολοκληρώνοντας, θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η αποστολή μας παραμένει να προσφέρουμε ποιοτικά προϊόντα στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Με εκτίμηση,

Νικόλαος Καραβάναντζης
Διευθυντής εξυπηρέτησης πελατών

Πώς σου φαίνονται οι εξηγήσεις για τις διαφορές τιμών; Σε πείθουν; Η αναγνώστρια Ρούλα, μια εκ των σπιτοσκυλορουφιάνων, που είναι και αετομάτα, κάτι περίεργο είδε στις τιμές που αναφέρει και τράβηξε ένα screenshot από τον Ιταλικό κατάλογο:

Ναι, ο καναπές Stockholm στην Ιταλία κοστίζει 999 ευρώ, όχι 1399 που αναφέρεται στην επιστολή της ΙΚΕΑ. Χμ, μήπως έχουν κάνει κι άλλα λαθάκια;

UPDATE: Ο αναγνώστης antonis σπεύδει να διορθώσει τη διόρθωση:

φαίνεται πως η αναγνώστρια Ρούλα δεν τα είδε καλά τα πράγματα.

Λοιπόν, έχουμε και λέμε,

Καναπές Stockholm
σελίδα 26
Ιταλία: 1.399 ευρώ

Οπότε βλέπεις ότι ο κόκκινος καναπές Stockholm όντως κάνει όσο λένε οι της ΙΚΕΑ. Αλλά ο Αντώνης δεν περιορίστηκε σ' αυτό:

Μάλιστα έκανα τον κόπο να ελένξω και όλα τα προϊόντα που έστειλε ο διευθυντής εξυπηρέτησης πελατών και όλα ισχύουν (βέβαια μπορεί να διάλεξε αντικείμενα που έχουν χαμηλότερη τιμή στην Ελλάδα απ' ό,τι αλλού αλλά για τα αντικείμενα που αναφέρει και όσον αφορά τις ιταλικές τιμές σας διαβεβαιώνω πως ισχύουν όπως τα γράφει).

Τι λες για τις τιμές του ΙΚΕΑ;

Δες Αποτελέσματα

Loading ... Loading ...

Διαφήμιση 300×250 Google