Διαμέρισμα: Ο Καλλιτέχνης Στο Παρίσι

Ο κύριος Ζακ Γκουβερνέκ είναι αρχιτέκτων και στον ελεύθερο χρόνο του σχεδιάζει έπιπλα και ζωγραφίζει πίνακες. Στον υπόλοιπο ελεύθερο χρόνο του στοιβάζει τους πίνακές τους στους τοίχους του σπιτιού του, το οποίο βρίσκεται στο Παρίσι και είναι ένα από αυτά τα παλιά σικ διαμερίσματα με τα ψηλά ταβάνια και τα μικρά δωμάτια που απ' έξω μοιάζουν κουκλιά και από μέσα εξαρτάται. Το συγκεκριμένο μοιάζει υπερφορτωμένο με συμπράγκαλα και τζιριτζατζουλιό, τα περισσότερα από τα οποία τα έχει φτιάξει ο ίδιος ο κύριος Γκουβερνέκ, και γουστάρει να κάθεται να τα κοιτάει. Έμπα να δεις εικόνες.

Το σπιτόσκυλο έχει να πει ότι αν είχε ζωγραφίσει 3000 πίνακες σα τον κύριο Γκουβερνέκ θα φρόντιζε να τους χαρίσει ή και να τους πουλήσει, και σίγουρα δεν θα επέλεγε να τους στοιβάξει σε δύο μέρη για να τους κοιτάει συνέχεια. Αλλά ο κύριος Γκουβερνέκ δεν είναι σπιτόσκυλο. Λέει:

“I essentially use my apartment as a place to reflect on art and research, rather than a place for the classic bourgeois concerns in life”.

Αντιλαμβάνεσαι: Στο διαμέρισμά του ο κύριος Γκουβερνέκ δεν πλένει τα δόντια του, δεν κάνει τα κακά του. Κοιτάει τους πίνακές του και συλλογίζεται. Το μπουρζουά σπιτόσκυλο, χαμένο σε μια καθημερινή μιζέρια γεμάτη μπουρζουάδικα βάσανα, ούτε να διανοηθεί δε μπορεί την έκταση της ψυχικής και διανοητικής ανάτασης που επιτυγχάνει ο κύριος Ζακ ο Γκουβερνέκ. Γαστροεντερικά πώς λειτουργεί αυτό το πράγμα δεν ξέρει, αλλά ζηλεύει.

Περισσότερη Γαλλία
Το σπίτι του Υβ Σεν Λοράν στο Παρίσι

Παρίσι (και άλλες) σε timelapse

Το ακριβότερο σπίτι του κόσμου;

Το Παρίσι σε tilt-shift

Το ωραιότερο σπίτι στο Παρίσι;
Ένα διαμέρισμα στο Παρίσι

Ένα διαμέρισμα στη Λιλ
Άλλο ένα διαμέρισμα στο Παρίσι
Η βίλα Λεοπόλντα
Ένα σπίτι κι ένα ποτάμι, στη Νορμανδία
Αριστούργημα στο Καπ Φερά
Ένα απίθανο σπίτι με τρεις πισίνες
Το σπίτι του Ντιόρ
Το σπίτι του Σαντάμ
Διαμερίσματα στις Κάννες

Διαφήμιση 300×250 Google