Κέρδισε Σπίτια Με Κλήρωση. Στην Ελλάδα. WTF?

Λοιπόν, να πώς έχουν τα πράγματα: Υπάρχει αυτό το site. Στο οποίο μπαίνεις και γράφεσαι μέλος. Υπάρχουνε τρία σπίτια. Αγοράζεις λαχνό για όποιο από τα σπίτια θες. Μπορείς να αγοράσεις για όλα τα σπίτια, και μπορείς να αγοράσεις όσους λαχνούς θες, για να σου αυξηθούν οι πιθανότητες. Ο λαχνός κάνει 20 ή 50 ευρώ, ανάλογα με το σπίτι. Στο τέλος γίνεται κλήρωση, κι όποιος κερδίσει, παίρνει το σπίτι. Ναι. Απίθανό; Τουγκουντουμπιτρού; Ε βέβαια. Υπάρχει κόλπο, βλέπεις. Έμπα, είναι μεγάλη ιστορία.

Από το site προσφέρονται τρία σπίτια. Το πρώτο είναι στην Πολιτεία και είναι αυτό:

Είναι μια μεζονέτα 170 τετραγωνικών σε τρία επίπεδα. Γράφει το ενθουσιώδες κείμενο:

Το ισόγειό της αποτελείται από καθιστικό με τζάκι, γραφείο και WC με ντουζιέρα. Ο 1ος όροφος φιλοξενεί σαλόνι με τζάκι, κουζίνα με εντοιχισμένες συσκευές και WC με ντουζιέρα. Στο 2ο όροφο βρίσκονται τα 2 υπνοδωμάτια και το μπάνιο. Όλα τα μπαλκόνια της μεζονέτας διαθέτουν ιδιαίτερη θέα, ενώ το σπίτι έχει ακόμη κήπο με BBQ, αποθήκη και garage για 1 αυτοκίνητο. Το συγκρότημα στο οποίο ανήκει η μεζονέτα, διαθέτει πισίνα! Ποιος μπορεί ν’αντισταθεί;

Ποιος, αλήθεια; Το θέμα είναι το εξής: Οι κύριοι γράφουνε ως "αξία κλήρωσης" δηλαδή προφανώς αξία του ακινήτου, "850.000 ευρώ". Πράγμα που μεταφράζεται σε 5000 το τετραγωνικό, νούμερο κάπως φιλόδοξο (όπως βλέπεις δεν είναι καν νεόδμητο -κατοικείται). Γι' αυτό το ακίνητο, λέει, θα διατεθούν 33.977 λαχνοί (πιθανότατα ήταν 34 χιλιάδες και οι 23 πουλήθηκαν, αλλά ας υποθέσουμε πως όχι) των 50 ευρώ, και η κλήρωση θα γίνει τον Αύγουστο του '10. Αλλά μόνο αν πουληθούν όλοι οι λαχνοί. Δηλαδή αν συγκεντρωθεί ποσό (μπλίκι μπλίκι) 1.698.850 ευρώ! Με άλλα λόγια, εσύ μπορείς πράγματι να λάβεις μέρος και να κερδίσεις αυτό το σπίτι αγοράζοντας ένα λαχνό των 50 ευρώ -αλλά οι διοργανωτές θα βγάλουν κέρδος 112% από την όλη ιστορία, χωρίς κανένα ρίσκο -και αν θεωρήσουμε ότι όντως η αξία του ακινήτου είναι 850 χιλιάρικα που, μην κοροϊδευόμαστε, δεν είναι.

Το δεύτερο ακίνητο είναι ένα περίεργο επαγγελματικό ακίνητο έκτασης 2100 τμ στα Καμένα Βούρλα πάνω στη θάλασσα, αυτό:

Όπως βλέπεις οι περισσότερες εικόνες είναι renderings, άρα κανείς δεν ξέρει αν όντως το ακίνητο υπάρχει όπως το δείχνουν και σε ποιά κατάσταση. Επίσης είναι ασαφές το τί θα το κάνει αυτός που θα το πάρει. Ξενοδοχείο δεν είναι, εμπορικό κέντρο δεν είναι, πισίνα έχει, αλλά συγκρότημα κατοικιών δύσκολα βγαίνει, τέλος πάντων οι ιδιοκτήτες το κοστολογούν 1,5 εκατομμύριο, και πουλάνε 60.000 λαχνούς των 50 ευρώ. Έτσι, στρογγυλά νούμερα: Προσπαθούν να βγάλουν κέρδος 100%.

Τέλος, υπάρχει κι ένα διαμέρισμα 61 τετραγωνικών στο Άστρος Κυνουρίας, "για εκείνους που έχουν παιδιά ή που απλώς τους αρέσει η έντονη θερινή ζωή". Ναι. Υπάρχουν αυτές οι τσουρούτικες και καθόλου διαφωτιστικές φωτογραφίες:

Γι' αυτό εδώ απομένουν 11.998 λαχνοί των 20 ευρώ, το μάντεψες, για 100% κέρδος πάνε και εδώ.

Πώς σου φαίνεται αυτή η ιστορία; Μυστήρια; Ενδιαφέρουσα; Ύποπτη; Ελκυστική; Σέξι; Γράψε στα σχόλια.

Διαφήμιση 300×250 Google