Το Τέρας Της Κηφισιάς ΙΙΙ: Τα Μυστικά Του Τέρατος

Ξέρεις, πια, το πάθος του σπιτόσκυλου με το κολοσσιαίο κτίσμα που χτίζεται στη βορινή πλευρά του Άλσους Συγγρού, στην Κηφισιά, το έχεις δει από όλες τις μπάντες, αλλά πιθανότατα δεν έχεις παρατηρήσει κάποιες εντυπωσιακές λεπτομέρειες. Το σπιτόσκυλο τις παρατήρησε, και θα τις κουβεντιάσει μαζί σου εδώ.

1. Ο Άνθρωπος Που Κρατά Τον Κόσμο

Στην άκρη του οικήματος, αν το δεις προσεκτικά, υπάρχει ένα γιγάντιο (10 μέτρα; μεγαλύτερο;) άγαλμα (;) που δείχνει έναν άνθρωπο που κρατάει μια γαλάζια μπάλα (τον κόσμο;). Το σπιτόσκυλο πέρασε εφτά λεπτά μπροστά στο γκομπιούτερ, αμίλητο και αποχαυμωμένο, όταν είδε αυτό το θέαμα. Τι είναι αυτό το πράγμα; Τέχνη; Ρομπότ; Ή ένας αδυνατισμένος απίθανος Χουλκ που δουλεύει οικοδόμος (και αν ισχύει το τελευταίο, που την πάει τη γαλάζια μπάλα;). Αυτό είναι ίσως το πιο απίθανο και κουλό χαρακτηριστικό αυτού του απίθανου και κουλού σπιτιού.

2. Η Τρύπα

Αν παρατηρήσεις πολύ προσεκτικά, όπως βλέπεις φάτσα το σπίτι τέρμα αριστερά, υπάρχει... μια τρύπα. Ω ναι. Μια πύλη που ποιος ξέρει που οδηγεί: Σε υπόγειο πάρκινγκ; Στην κόλαση; Το θέμα όμως δεν είναι η τρύπα αυτή καθαυτή, αλλά η θέση της. Κοίτα πού είναι. Βρίσκεται εκατό μέτρα από το σπίτι. Αυτό σημαίνει πως όλη η αυτή η απόσταση είναι χτισμένη υπόγεια, και ότι ετούτο το σπίτι είναι ακόμα μεγαλύτερο από ότι είχαμε (με δυσκολία) φανταστεί.

3. Η Εξιλέωση

Είναι ενδιαφέρον που όλοι οι πολύ πλούσιοι χτίζουν και ένα ιδιωτικό εκκλησάκι στα σπίτια τους, για να μην τρέχουν σε κανονικές εκκλησίες με τους φτωχούς. Είναι επίσης ενδιαφέρον το πόσο πιστός πρέπει να είναι κάποιος για να χτίσει εκκλησία μέσα στο σπίτι αχανές οικόπεδό του. Τέλος πάντων, το σπίτι ετούτου του μεγιστάνα δεν θα μπορούσε να μην έχει και ένα αντίστοιχου μεγέθους (διώοροφο!) παρεκκλήσι στη γωνία. Σίγουρα θα υπάρχει και νεκροταφείο/μαυσωλείο κάπου στο κτήμα. Ίσως στα αχανή υπόγεια.

Θυμήσου ακόμα:
Τα εκπληκτικά σπίτια στους γκρεμούς της Λα Χόγια
Τα γιγάντια σπίτια του Beverly Park
Περίεργες βίλες στην Πολιτεία
Κάτι πολύ περίεργο στο Κεφαλάρι
Βίλες στο Καβούρι
Το θηρίο των Λάτσηδων στην Εκάλη
Άλλα θηρία στην Εκάλη
Κι άλλα τέρατα στη Φιλοθέη

Διαφήμιση 300×250 Google