Ανακαίνιση: Μια Σπηλιά Στη Σικελία

31127770

Ετούτο εδώ το πράγμα που βλέπεις είναι το εξοχικό σπιτάκι που με στοργή κι αγάπη έφτιαξαν δυο Αμερικανοί αρχιτέκτονες απ' τη Νέα Υόρκη, ο Ρίτσαρντ και ο Γουίλιαμ. Στα σαρανταφεύγα και οι δύο είπαν να πάρουν ένα σπιτάκι στη Σικελία, και βρήκαν μια ημιυπόγεια τρώγλη εξήντα χρόνια ακατοίκητη και ξέρεις τι παθαίνουν αυτοί οι ξένοι με κάτι τέτοια, την ερωτεύτηκαν, την είδαν έτσι ακατέργαστη γεμάτη μπάζα, "εδώ θα κάνουμε τη φωλίτσα μας", σκέφτηκαν. Γκντάαααν: 60.000 ευρώ. Και μετά έφαγαν και τρία χρόνια και 150 χιλιάρικα επιπλέον για να φτιάξουν τη σπηλιά αξιοπρεπή, με το υπνοδωμάτιό της και την κουζίνα της και τα όλα της, κι έχτισαν και έναν όροφο από πάνω στο κλασικό το στυλ το χωριάτικο, γι' αυτούς που παθαίνουν κλειστοφοβία μες το λαγούμι. Μπες μέσα να δεις φωτό και να κρίνεις το σπιτάκι.

Οι σπηλιές αυτές στην περιοχή ήταν κατοικημένες από χιλιάδες χρόνια πριν, λέει, και κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης βρήκαν και δυο δεξαμενές Ελληνικές στο πάτωμα κι αντί να τις κλείσουν με μπετό και να πάρουν το μυστικό μαζί τους στον τάφο, κάνουν πλάκα για το θέμα στους New York Times. Πολύ λάσκα τα 'χει αφήσει τα πράγματα η Αρχαιολογική Υπηρεσία της Σικελίας, και θα τα βρει μπροστά της.

Τέλος πάντων, οι δυο Αμερικάνοι φίλοι (γκουχ γκουχ) εκτός απ' το εξοχικό έχουνε και ένα λοφτ στη Νέα Υόρκη, οπότε μια χαρά ζωή την έχουν, λέει το σπιτόσκυλο. Αν ψάχναν καμιά σπηλιά πιο κοντά στη θάλασσα, βέβαια, ίσως να ήταν λίγο καλύτερα.

Περισσότερη Ιταλία:
Το Ιταλικό ΙΚΕΑ είναι πιο φτηνό
Το κάστρο πάνω στο λόφο - πωλείται!
Το σπίτι του Τζορτζ Κλούνεϊ στη λίμνη του Κόμο
Μια φάρμα στην Τοσκάνη
Ένα διαμέρισμα στη Βενετία

Διαφήμιση 300×250 Google