Ένα Σπίτι Που Δεν Κοιτάει Το Δρόμο

1254501864-02-836x900

Περπατάς στους δρόμους τους Ελληνικούς και βλέπεις το γνώριμο στυλ, μπαλκόνια και παράθυρα που κοιτούν το δρόμο. Γιατί κοιτούν όλοι το δρόμο; Τι βλέπουν ακριβώς; Τόσο ωραίος είναι ο δρόμος; Το σπιτόσκυλο κάποτες είχε μιλήσει με ένα συγγραφέα αμερικάνο καλό και καταξιωμένο, και του 'χε πει μια ιστορία από την Ιαπωνία, που έβλεπε λέει πολυκατοικίες και στα παράθυρα φαίνονταν πλάτες από ντουλάπες. Τα κλείναν τα παράθυρα που κοιτούσαν στο δρόμο, για να μην τους βλέπουν οι απ' έξω. Και, εντάξει, άλλη ιδιοσυγκρασία οι Γιαπωνέζοι, δεν το συζητάμε καν, αλλά την ιδέα αυτή, της αποστροφής της φόρα-παρτίδα έκθεσης σε θέα που ούτως η άλλως δε λέει και τίποτα, το σπιτόσκυλο τη συμμερίζεται. Θυμήσου ας πούμε αυτό το σπίτι που του άρεσε. Κανένα άνοιγμα στο δρόμο, ντουβάρι. Εσωτερική αυλή με πισινούλα ωραία. Κι αν έχεις μικρότερο οικόπεδο; Να μια λύση από το Αλικάντε της Ισπανίας, κομψή, πολυτελής, και ανέλπιστα φτηνή. Μπες εντός για φωτογραφίες, σχέδια, ιδέες.

Αυτό εδώ το σπίτι λοιπόν που βλέπεις χτίστηκε για νιόπαντρο ζευγάρι που χέστηκε να κοιτάει τα αμάξια που περνούν και τους απέναντι, οπότε όρθωσε ντουβάρι με ένα παράθυρο και την πόρτα του γκαράζ, κι έβαλε τους όποιους ανοιχτούς χώρους στο εσωτερικό, ψιλοκρυφούς. Το σπίτι είναι 283 τετραγωνικά σε τρία επίπεδα, και μοιάζει μαζεμένο και βολικό. Μπαίνεις με το αμάξι κατευθείαν στο γκαράζ, και βγαίνεις στο ισόγειο μίνι-διαμέρισμα με κουζινίτσα, σαλονάκι και κηπάκο. Αυτό τον χώρο προφανώς μπορείς να το κάνεις ό,τι γουσταρίζεις -το σπιτόσκυλο, ας πούμε, θα το 'κανε στούντιο για τις ζωγραφιές του, ενώ η σπιτοσκύλα θα ταχτοποιούσε τα ζαρζαβατικά της στον κηπάκο. Στο ισόγειο έχεις το λίβινγκ ρουμ, κουζίνα και τραπεζαρία, και τη μικρή βεράντα που εκτίθεται μόνο προς τη μια πλευρά -κι εκεί η σπιτοσκύλα θα έβαζε μεγάλες γλάστρες με φυτά ψηλά. Στον αποπάνω όροφο είναι τα δύο υπνοδωμάτια, που το νιόπαντρο ζευγάρι προς το παρόν τα έχει ως μάστερ με walk-in closet και γραφείο, αλλά άμα γκαστρωθεί η κυρά, πάει το γραφείο.

1254501934-plans-1000x425

Η κάτοψη είναι αρκετά λογική και ωραία, η κατασκευή μοιάζει πολυτελής, όλα καλά.

Ακόμα πιο καλό: Το σπίτι, λέει, κόστισε 240.000 ευρώ όλα όλα, δηλαδή κάτω από 1000 ευρώ το τετραγωνικό, το 2005-2007, όταν δεν υπήρχε κρίση. Το σχεδίασαν αυτοί. Διάβασε περισσότερα εδώ.

Διαφήμιση 300×250 Google