Το Σπιτόσκυλο Στη ΝΥ ΙΙ: 15 Central Park West

15cpw02

Το σπιτόσκυλο στο πρόσφατο ταξίδι του στη Νουέβα τη Γιορκ βρέθηκε εξ απροόπτου έξω από πολλά αρχιτεκτονικά μνημεία που κάναν την καρδιά του να σκιρτήσει, και μπροστά από ένα σωρό χτίρια για τα οποία σου 'χει ξαναγράψει, και που μέχρι τότε δεν τα είχε δει από κοντά, αυτοπροσώπως -ή τουλάχιστο δεν τα 'χει προσέξει. Περπάταγε πλάι στο Σέντραλ Παρκ με τη σπιτοσκύλα το λοιπόν (λίγο πιο χαμηλά από αυτό, λίγο πιο ψηλά από αυτό), όταν ξαφνικά βλέπει απέναντι ένα χτίριο πολύ γνώριμο. 15 Central Park West έγραφε η ούγια, ξέρεις τώρα. Το πολύ διάσημο κτίριο διαμερισμάτων του Ρόμπερτ Στερν, το πιο τρανταχτό νέο real estate πράμα στην πόλη τα τελευταία χρόνια, που στο πιτς φιτίλι γέμισε πλούσιους και διάσημους. Δες ένα βίντεο εδώ.

Το σπιτόσκυλο σου 'χει ξαναγράψει την ιστορία του ενός ρετιρέ, που βγήκε στην αγορά για 80 εκατομμύρια πριν πέσει στα 45 (μόλις πουλήθηκε -στα 37,5). Τέλος πάντων, απ' έξω το κτίριο δεν είναι τίποτα το συγκλονιστικό, ένας φόρος τιμής στις παλιές πέτρινες πολυκατοικίες της περιοχής με πιο συνεσταλμένο μοντέρνο διάκοσμο, καινουργίλα να μυρίζει από παντού, και ακριβά αμάξια απ' έξω. Το σπιτόσκυλο δεν τόλμησε να πλησιάσει τον πορτιέρη (που φαντάζεται ότι με ένα 20άρι θα το άφηνε να κάνει μια βόλτα στο λόμπι), γιατί αφ' ενός ντρεπότανε, αφ' ετέρου έπρεπε να προλάβει το Χάρη το Πότερ που άρχιζε στο ΙΜΑΧ το 3D, κι η σπιτοσκύλα το τραβολόγαγε.

Δες περισσότερες φωτογραφίες Νέας Υόρκης στο flickr και, επί τη ευκαιρία, και λίγη νυχτερινή Times Square, τίγκα στο τουρίστα. Το σπιτόσκυλο δεν την είχε ξαναδεί έτσι, με πεζοδρομημένη τη Broadway. Η λαοθάλασσα είναι χαώδης.

Διαφήμιση 300×250 Google