Οι 10 Ακριβότεροι Δρόμοι Στον Κόσμο

monaco01

Να μια πολύ ενδιαφέρουσα λίστα με τους δέκα ακριβότερους δρόμους στον κόσμο από το CNBC. Οι τιμές έχουν πέσει φέτος, λέει, αλλά μερικοί δρόμοι συγκεκριμένοι διατηρούν πανάκριβα τις τιμές, και το σπιτόσκυλο πιστεύει πως εννοεί τιμές κατοικιών, αν και στη στρατόσφαιρα εκείνη αυτά τα πράγματα σχετικά είναι. Το λοιπόν, ο ακριβότερος δρόμος του κόσμου κοστίζει δεκάδες χιλιάδες ευρώ το τετραγωνικό, ενώ ο 10ος κάτι λιγότερο από 19. Χιλιάδες. Το τετραγωνικό. Ίσως να σου δημιουργεί μια υπόνοια αυτό το νούμερο, ότι ενδεχομένως ξένα κέντρα επιμελώς αμέλησαν την Ηρώδου Αττικού, και μπορεί να 'χεις και δίκιο, αλλά μην ξεχνάς ότι περνάμε περιόδους κρίσης, κι όλα αυτά τα πράγματα σχετικά είναι. Τεσπά, έμπα εντός για φωτογραφικό countdown με πολύ μεγάλα γράμματα, απ' το #10 ως το #1.

10. Wolseley Road, Πόιντ Πάιπερ, Σίντνεϊ, 18.900 ευρώ το τετραγωνικό

ss_expensive_streets_aus

Ένας δρόμος με παραθαλάσσιες σπιταρόνες πάνω στο νερό, με θέα το λιμάνι του Σίντνεϊ, είναι ο πιο ακριβός δρόμος του Νοτίου Ημισφαιρίου, αλλά και η αφορμή να υποπτευθεί το σπιτόσκυλο πως η λίστα είναι και λίγο μούφα: Σίγουρα υπάρχουν ακριβότεροι δρόμοι στη Νέα Υόρκη, το Μπελ Ερ, το Μαλιμπού. Αλλά προφανώς θέλαν να το κάνουν κάπως πιο ιντερνάσιοναλ το θέμα.

9. Ostozhenka Street, Μόσχα, 23.600 ευρώ

ss_expensive_streets_mosc

Εννοείται ότι θα είχε και Μόσχα: Ετούτος ο δρόμος αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από υπεραιωνόβια παλάτια.

8. Severn Road, Χονγκ Κονγκ, 27.000 ευρώ

ss_expensive_streets_hk

Το Χονγκ Κονγκ είναι τόσο πυκνοκατοικημένο που κάθε τετραγωνικό κοστίζει ενάμισι νεφρό. Και οι τιμές φέτος έχουν πέσει τραγελαφικά, κάπου 60%: Πέρσι ο συγκεκριμένος δρόμος ήταν στο #2 της λίστας.

7. Via Romazzino, Πόρτο Τσέρβο, Σαρδηνία, 28.400 ευρώ

ss_expensive_streets_sard

Παραμυθένια παραθαλάσσια πολίχνη στη βόρεια Σαρδηνία, στόχος πλέον Ρώσων βλαχολιγάρχων. Γίνεται κι ετήσιος αγώνας με superyachts εδώ, αν έχεις κότερο, έλα μια βόλτα.

6. Via Suvretta, Σεντ Μόριτς, Ελβετία, 30.400 ευρώ

ss_expensive_streets_swtz

Εδώ οι τιμές αυξήθηκαν από πέρσι, καθώς πλούσιοι ψάχνουν σπίτι, κυνηγημένοι από τις εφορίες των χωρών τους. Είναι κι αυτός ένας τρόπος να κάνεις οικονομία.

5. Avenue Montaigne, Παρίσι, 36.500 ευρώ το τετραγωνικό

paris05

Όμορφος και ήσυχος δρόμος, στο 8ο διαμέρισμα. Μεταξύ άλλων, ζεις και δίπλα στον Πρόεδρο.

4. Kensington Palace Gardens, Λονδίνο, 43.900 ευρώ

london04

Ρώσοι ολιγάρχες και πρεσβείες σε ένα δρόμο που είναι πολύ όμορφος αλλά αποκαλείται "Billionaire's Row" και βρωμάει βλαχοπλουτίλα.

3. Fifth Avenue, Νέα Υόρκη, 48.700 ευρώ

ss_expensive_streets_ny

Εδώ τίθεται ένα θέμα: Η 5η Λεωφόρος είναι τεράστια, πιάνει από ψηλά στο Χάρλεμ στους 142 δρόμους μέχρι κάτω στο Washington Park. Πολύ πράμα, και όχι όλο top of the line, real-estate-wise. Εδώ μάλλον αναφέρονται στο κομμάτι ανάμεσα στους 34 δρόμους και το βορινό άκρο του Σέντραλ Παρκ, με τα ακριβά μαγαζιά και τα πανάκριβα κτίρια διαμερισμάτων. Το κομμάτι 34-59 έχει παραδοσιακά τα ψηλότερα νοίκια εμπορικών καταστημάτων στον κόσμο.

2. Chemin de Saint-Hospice, Καπ Φερά, 67.700 το τετραγωνικό

capferrat02

Σου 'χει ξαναγράψει το σπιτόσκυλο γι' αυτή την περιοχή, πρόσφατα. Κοντά στη Νίκαια, Μεσογειακή, απομονωμένη και χλιδάτη, μούρλια. Ο συγκεκριμένος δρόμος έχει 15 σπίτια όλα κι όλα, πάνω στη θάλασσα.

1. Avenue Princesse Grace, Μονακό, 82.000 ευρώ

monaco01

Ακριβώς, ένα τετραγωνικό στον παραλιακό δρόμο του Μονακό κοστίζει όσο ένα δυάρι στην Καλλιθέα. Κι εδώ οι τιμές έχουν κατακρημνιστεί ένα 30% από πέρσι, παρ' όλο που τα διαθέσιμα ακίνητα είναι ελάχιστα. Ένα μεγάλο ρετιρέ εύκολα πάει για 50 εκατομμύρια.

Θυμήσου: Τα 10 Ακριβότερα Σπίτια στην Ελλάδα

Διαφήμιση 300×250 Google