Ουφόσπιτα Στην Ελλάδα

dsc00078

Ο σπιτοσκυλοφαν και tech wiz extraordinaire Takis είδε, διερεύνησε, φωτογράφησε κι έστειλε ραπόρτο γι' αυτό το περίεργο πράγμα στο Φλοίσβο, ένα ουφόσπιτο που δεν προσγειώθηκε από άλλο πλανήτη στην παραλία, ούτε καν από άλλη χώρα: Έλληνας το σχεδίασε, ο Νικόλαος Ξάστερος (σύμπτωση;) το μακρινό 1969. Από τη σελίδα της Μπιενάλε:

Η ομάδα Errands παρουσιάζει την κατοικία σε σχήμα ιπτάμενου δίσκου που σχεδιάστηκε από τον Νικόλαο Ξάστερο και κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τον Σεπτέμβριο του 1969. Πρόκειται για μια παραλλαγή λυόμενης κατοικίας, κατασκευασμένη από το νέο υλικό της εποχής: το fiberglass (ενισχυμένη χημική ρητίνη).

Σύμφωνα με το όραμα του Ξάστερου, η κατασκευή θα μπορούσε να στήνεται εύκολα, προσφέροντας τη δυνατότητα κατοίκησης με μικρό κόστος. Οργάνωσε μόνος του ένα εργοστάσιο παραγωγής στην Κομοτηνή. Οι φουτουριστικές κατοικίες που έφυγαν από το εργοστάσιο παραγωγής δεν ήταν περισσότερες από 10 και απαντώνται ακόμα διάσπαρτες στην Ελλάδα, αποκαλύπτοντας αποσπασματικά την ιστορία τους.

Διάβασε περισσότερα εδώ. Και τίθεται το εξής μυστήριο: Πού είναι τα υπόλοιπα ουφόσπιτα στην Ελλάδα; Έχεις δει κανένα; Observe and report, αγαπητέ σπιτοσκυλοφαν. Observe and report.

Θυμήσου ένα ουφόσπιτο. Κι άλλα ουφόσπιτα.

Διαφήμιση 300×250 Google