Γίνε Μεγιστάνας Του Real Estate: Monopoly City Streets

monopoly

Πριν από δυο μέρες ξεκίνησε το μεγάλο online παιχνίδι Monopoly City Streets, ένα τεράστιο και φιλόδοξο σχέδιο της Hasbro και του Google, βεβαίως βεβαίως, το οποίο παίζεται τσάμπα, σε real time, και από οπουδήποτε (σχεδόν). Παίζεις Μονόπολι, ουσιαστικά, αγοράζοντας δρόμους και χτίζοντας κτίρια, αλλά αντί να παίζεις σε ένα τετράγωνο παίζεις στους πραγματικούς δρόμους του πλανήτη, όπως τους φιλοξενεί το Google Maps. Όπως καταλαβαίνεις, μόλις έμαθε ότι τέτοιο παιχνίδι θα ξεκινήσει, ένα παιχνίδι που θα του επιτρέψει 1: Να γίνει virtual μεγιστάνας του real estate και 2: Να το κάνει καθώς κάθεται στο γραφείο του και οι υπόλοιποι άνθρωποι νομίζουνε ότι δουλεύει, το σπιτόσκυλο κατουρήθηκε από τη χαρά του, και πέρασε την 9/9/09 πατώντας μανιωδώς F5 για να προλάβει όταν αρχίσει να τσιμπήσει τους καλύτερους δρόμους της Αθήνας.

Αλλά τα πράγματα δεν πήγαν και πολύ καλά.

Το παιχνίδι είναι μια αποτυχία σε τόσο πολλά επίπεδα που καταντά γελοίο. Στην αρχή και για πολλές ώρες δεν φόρτωνε  καν και δεν σου επέτρεπε να κάνεις τίποτα, και έκτοτε ξεκίνησε, αλλά τα πάντα γίνονται αργά, πατάς ένα κουμπί και πηγαίνεις να φτιάξεις καφέ με κουλουράκια (να τα πλάσεις και να τα ψήσεις) μέχρι να γίνει αυτό που θες, αν γίνει. Και υπάρχουν και προβλήματα στο gameplay. Παρ' όλα τα προβλήματα μέσα σε 20 ώρες όλοι οι δρόμοι στην Αθήνα είχαν πουληθεί -και γι' αυτό δεν φταίει τόσο ο πολύς κόσμος που παίζει, όσο το ότι το παιχνίδι δεν διαθέτει όλους τους δρόμους της Αθήνας, αλλά μόνο μια συγκεκριμένη επιλογή. Υπάρχει, δε, ένας τρόπος να αγοράσεις δρόμους από παίκτες κάνοντάς τους μια προσφορά, η οποία αν αγνοηθεί για 7 μέρες γίνεται αποδεκτή. Αυτό σημαίνει ότι όλοι όσοι δεν πρόλαβαν και θέλουν να παίξουν κάνουν προσφορές σε όλους τους άλλους, με αποτέλεσμα το παιχνίδι προς το παρόν να συνίσταται στην απόρριψη προσφορών αγοράς. Δηλαδή είναι βαρετό, αργό και buggy. Και παρ' όλα αυτά το σπιτόσκυλο το ξεκίνησε, γιατί καμία δυσκολία δεν μπορεί να το κρατήσει μακριά από το real estate, ακόμα και το virtual (ή μάλλον, ειδικά το virtual -όπου τα λεφτά είναι ψεύτικα).

Το σπιτόσκυλο δεν μπόρεσε να αποκτήσει το username "Spitoskylo" (δεν το δεχόταν το παιχνίδι -το θεωρούσε personal information!) οπότε μπήκε με το alter ego ενός γνωστού ανθρώπου του υποκόσμου και τώρα δρα στον προβληματικό κόσμο της Monopoly City με το alias "hectorprotector". Έχει ήδη στην κατοχή του την πλατεία Συντάγματος, τη Νίκης, τη Μιχαλακοπούλου και (yeah) την Ηρώδου Αττικού. Κρίμα που το παιχνίδι έχει τα χάλια του -θα μπορούσε να χαθεί για πάντα εκεί μέσα το σπιτόσκυλο. Ή μάλλον, καλύτερα.

Διαφήμιση 300×250 Google