Ένα Αριστούργημα Στην Καστοριά

kastoria01

Ο σπιτοσκυλοφάν "σκύλος της Βάλιας Κάλντα" που υπογράφει ως "ο μακρινός σου ξάδερφος" (δεν αποκλείεται, το σπιτόσκυλο είναι από μεγάλο σόι) ανέβασε στο ενδιαφέρον blog του από ένα σπίτι επικολυρικής ομορφιάς, το καμάρι της Καστοριάς μπορεί να πει κανείς, ένα αρχιτεκτονικό δημιούργημα σπάνιας ομορφιάς, και γενναιόδωρα έσπευσε να το μοιραστεί με το σπιτόσκυλο. Ας μιλήσει η εικόνα:

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς σ' αυτό το δημιούργημα. Την τοποθεσία την απαράμιλλη, ανάμεσα στα σπαρτά και τα χωράφια; Τους λευκούς κίονες που στέκουν αγέρωχοι απά στο δρόμο; Τη μείξη ροδαλής πέτρας, λευκού γύψου, faux ξύλου και μωβ μπογιάς στην τόσο διακριτική facade; Τη γέφυρα στην πισίνα; Ή το elegant αστέρι της Βεργίνας στην πρόσοψη; Είναι προφανές ότι αυτό το σπίτι ανήκει σε έναν ιδιοκτήτη με λεπτό γούστο και ευαισθησίες, σε έναν εστέτ άνθρωπο που δεν συμβιβάζεται με τις νόρμες και τα τετριμμένα.

Το σπιτόσκυλο εύχεται να υπήρχανε περισσότεροι άνθρωποι με τέτοια έμπνευση και θέληση για το κάτι καινούριο, το κάτι διαφορετικό. Οι μέρες του τότε θα περνούσαν πιο ξεκούραστα, ξέγνοιαστα και ξεκαρδιστικά.

Τι βραβείο πρέπει να πάρει ο μάστορας;

Δες Αποτελέσματα

Loading ... Loading ...

Διαφήμιση 300×250 Google