Τι Γίνεται Όταν Το Extreme Makeover: Home Edition Φεύγει

extreme_f_20090902152653

Το σπιτόσκυλο παλιότερα έβλεπε φανατικά αυτή τη σειρά τη φοβερή που πάνε κάποιοι τύποι απ' το κανάλι ABC στα σπίτια οικογενειών ταπεινών και καταφρονεμένων που τραβάνε ζόρια και ζουν σε ένα σπίτι που καταρρέει και τους φτιάχνουν ένα σπίτι ολοκαίνουριο μέσα σε επτά μέρες. Είναι ωραίο και φιλ-γκουντ και έχει να κάνει με σπίτια, οπότε καταλαβαίνεις γιατί άρεσε στο σπιτόσκυλο. Αλλά ο καιρός περνάει και το σπιτόσκυλο κάποια στιγμή διαπίστωσε πως δεν μπορούσε να βλέπει το πρώτο μέρος της ιστορίας, όπου παρουσιάζεται η λυπητερή ιστορία της οικογένειας που περιέχει συνήθως ένα άρρωστο μέλος, συνήθως παιδάκι, ή ένα νεκρό μέλος, συνήθως γονιό, ή και τα δύο. Μετά διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να δει ούτε το τελευταίο μέρος, όπου that bus moves και άρρωστοι και μη μπαίνουν στο φανταχτερό σπίτι και το κοιτάνε και κλαίνε. Ίσως να μαλάκωσε στα γεράματα, αλλά το σπιτόσκυλο δεν χρειάζεται τέτοιου τύπου συγκίνηση στη ζωή του, οπότε σταμάτησε να το βλέπει. Αλλά κοίτα: Διαβάζει ότι κάποιες από τις οικογένειες το σπίτι των οποίων φτιάχτηκε και οι ζωές των οποίων άλλαξαν για πάντα, αντιμετώπισαν τρελά ζόρια.

Διάβασε την ιστορία της εννιαμελούς οικογένειας Όκβαθ, ας πούμε, που είχε ένα κοριτσάκι που έπασχε από καρκίνο και ζούσε σε μια τρώγλη. Ήρθε η καλή εκπομπή, λοιπόν, ισοπέδωσε την τρώγλη της οικογένειας, και της έφτιαξε ένα γιγάντιο μέγαρο με επτά υπνοδωμάτια και καρουζέλ στην αυλή. Αυτά το 2005. Τέσσερα χρόνια αργότερα η οικογένεια έχει γονατίσει από τους λογαριασμούς και τους φόρους, χρωστάει κι ένα δάνειο που πήρε με εγγύηση το σπίτι, και κινδυνεύει με πτώχευση. Οι Όκβαθ έβγαλαν το σπίτι προς πώληση το '07 ζητώντας 1,8 εκατομμύρια, αλλά κανένας δεν το ήθελε, καθώς είναι σε κακή γειτονιά της πόλης Γκίλμπερτ της Αριζόνας, και έχει πολύ "ιδιαίτερη" διακόσμηση. Τώρα έσκασε κι η φούσκα, και έχουν ρίξει την τιμή στα 1,3, αλλά δύσκολο να βρουν να το πουλήσουν.

Και υπάρχουν κι άλλες ιστορίες:
Μια κυρία που της φτιάξανε σπίτι 700 τετραγωνικών έφαγε πρόστιμο γιατί είχε σκουπίδια και εγκαταλειμένα αυτοκίνητα στο οικόπεδο.
Μια οικογένεια έχασε το σπίτι που της φτιάξανε επειδή χρησιμοποιώντας το ως εγγύηση πήρε δάνειο για να ανοίξει επιχείρηση, η οποία τελικά απέτυχε.

Ηθικό δίδαγμα: Δεν αρκεί να σου πέσει το Τζόκερ. Πρέπει να ξέρεις και πώς να διαχειριστείς τα λεφτά. Ακόμα: Όταν φτιάχνεις ένα παιδικό δωμάτιο με κεφάλια δεινοσαύρων χτιστά στον τοίχο, μην περιμένεις να πουλήσεις το σπίτι πολύ εύκολα.

Άσχετο: Χαζεύοντας σε παντοπωλείο της Νέας Υόρκης, το σπιτόσκυλο είδε ότι υπάρχει αυτό το περιοδικό:

extreme

Διαφήμιση 300×250 Google