Αξίζει Τα Λεφτά Του VIII: Εξάρχεια

imgp0366

Μετά τα χάι-χούι σούπερ-ντούπερ ακριβά σπίτια, ας δούμε και ένα αληθινά αληθινό σπίτι, πιο αληθινό δε γίνεται, που παρουσιάζεται ως ευκαιρία. Στην αντίληψη του σπιτόσκυλου λοιπόν έπεσε ετούτο εδώ το διαμέρισμα, το οποίο ο μεσίτης το περιγράφει "ημιισόγειο", οπότε καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για άνθρωπο αισιόδοξο και χαρούμενο, που βλέπει πάντα το ποτήρι μισογεμάτο. Βρίσκεται στην Κυψέλη, κοντά στο Πεδίον του Άρεως, σε μια πολυκατοικία του '60. Γιατί σου βάζει κάτι τέτοιο το σπιτόσκυλο, αναρωτιέσαι, γιατί να σου πληγώνει έτσι άκαρδα τον αμφιβληστροειδή. Για δυο λόγους: Πρώτον, ετούτο το διαμέρισμα έχει ασυνήθιστα μεγάλο μέγεθος γι' αυτό που είναι: 95 τετραγωνικά. Δεύτερον, η τιμή που ζητάνε είναι πενταψήφια: 80.000 ευρώ. Πιστεύεις ότι τα αξίζει; Έμπα να δεις φωτογραφίες, και αποφάνσου.

imgp0360

imgp0353

imgp0358

Αυτό το εκτυφλωτικό λουλακί στα κουφώματα είναι το πρώτο πράγμα που σε τυφλώνει. Αν και δίνει ένα ελληνικό χρώμα (το σπιτόσκυλο τολμά να πει: Αιγαιοπελαγίτικο), είναι ταυτόχρονα καταφανής προσπάθεια εξωραϊσμού  των παλιών πραγμάτων που έχουν μείνει μες το σπίτι. Δεν είναι τυχαίο το ότι τα καινούρια παράθυρα (φρέσκα κουφώματα) δεν είναι λουλακιά:

imgp0359

Το διαμέρισμα έχει δύο υπνοδωμάτια, κουζίνα, τραπεζαρία, σαλόνι, λουτρό και αποθήκη. Ακόμα χρήσιμο -πόρτα ασφαλείας:

imgp0357

Στην κουζίνα παίζει λουλακί πολύ και παλιό φθαρμένο μάρμαρο. Αν κάποιος αγοράσει αυτό το διαμέρισμα για να μείνει, θα πρέπει να υπολογίσει το ξήλωμα των πάντων στην επόμενη φωτογραφία:

imgp0355

Κάτι ενδιαφέρον είναι το ξύλινο πάτωμα στους περισσότερους χώρους. Κάτι άλλο που πρεπει να υπολογίσει ο νέος ιδιοκτήτης: Βάψιμο τρελό.

imgp0352

Πρόσφατα ανακαινισμένο: Το μπάνιο

imgp0351

Να και μια μπαλκονόπορτα, που υποδηλώνει πρόσβαση σε full-size αέρα. Μήπως το ημιυπόγειο δεν είναι ημί- από καμιά μπάντα; Μήπως τα 'χει τα δίκια του ο μεσίτης;

imgp0350

Προσέχεις ότι υπάρχουν και πινελιές μοντέρνες -σποτάκια- που το κάνουν πιο bearable.

imgp0354

Έχοντας δει όλα αυτά, το σπιτόσκυλο έχει να σου υπενθυμίσει:
- Είναι στο κέντρο της Αθήνας
- Είναι 95 τετραγωνικά
- Κοστίζει 80.000 ευρώ (840 το τετραγωνικό)
- Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επαγγελματική στέγη.

Μ' αυτά τα δεδομένα σκέψου κι αποφάσισε: Τ' αξίζει τα λεφτά του;

Ακόμα θυμήσου αν αξίζουν τα λεφτά τους: Διαμέρισμα στο Παρίσι, διαμέρισμα με θέα στη Θεσσαλονίκη, διαμέρισμα στο Μανχάταν, κουτάκι στο Λονδίνο, εξοχικό στη Τζιάβίλα στην Ανάβυσσο, βίλα και στη Βούλα.

Και λίγο φάρμακο για τα ταλαιπωρημένα σου μάτια.

Διαφήμιση 300×250 Google