Αξίζει Τα Λεφτά Του ΧΙ: Βαρσοβία

28408880

Το σπιτόσκυλο θυμάται όταν ήταν κουτάβι που ένα μεγάλο κομμάτι του βορά και της ανατολής της Γης ήταν βουλιαγμένα στο σκοτάδι της γκρίζας δυστυχίας του κομμουνισμού, κι ενώ αυτό απολάμβανε τις μουσικές του Γιώργου Γκούτη στην έγχρωμη τηλεόραση Nordmende, οι δυστυχείς Μολδαβοί, Εσθονοί, Πολωνοί και Σλοβάκοι (κι άλλοι, αλλά αν τους γράψει όλους θα ξημερώσουμε) περίμεναν τρεις ώρες στην ουρά για ένα καρβέλι και ενάμιση χρόνο για ένα δίχρονο Trabant. Έκτοτε πολλά άλλαξαν, και άλλαξαν τόσο ραγδαία που προφανώς το σπιτόσκυλο, αφοσιωμένο σε θέματα σπουδαία και δικά του, δεν τα πήρε χαμπάρι. Έτσι φτάσαμε σήμερα να σου δείχνει ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Βαρσοβίας, που είναι 130 τετραγωνικά και κοστίζει 3 εκατομύρια ζλότι, δηλαδή 667.000 ευρώ. Έμπα να δεις λεπτομέρειες και φωτογραφίες και να αποφασίσεις: Αξίζει τα λεφτά του;

28408714

28408646

Όταν βλέπεις τζιριτζάτζουλες και χαριτωμενιές στις προσόψεις τέτοιων παλιών κτιρίων σκέφτεσαι ότι είναι ωραία πράγματα, ρουστίκ, μιανής αλληνής εποχής, αλλά μετά κάτσε και σκέψου: Θα βγεις στο μπαλκονάκι να πιεις τον εσπρέσο σου με θέα την πλατεία, στηριζόμενος στις πλάτες του αιωνόβιου αγγέλου; Είναι, αλήθεια, τόσο ισχυρή η πίστη σου; Think about it. Το διαμέρισμα, παρεμπιπτόντως, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, σε περιοχή σούπερ όπως λένε οι New York Times.

28408884

28408822

28408372

Στην αποπίσω πλευρά το διαμέρισμα, που είναι 130 τετραγωνικά, βλέπει μια αυλή κοινόχρηστη, ενώ έχει και φυλασσόμενο πάρκινγκ, στο οποίο βλέπεις και Audi και BMW και Range Rover.

28408778

Το κυρίως υπνοδωμάτιο είναι  αυτό, κι αν σε προβληματίζει η στενότης χώρου μάθε ότι το 'χει πάρει σε ύψος -τα ταβάνια είναι στα 3 μέτρα. Ακόμα: Το σπίτι ανακαινίστηκε πριν από 5 χρόνια, έχει φρέσκα υδραυλικά και πατώματα, ασανσέρ και central heating, που στο σπιτόσκυλο ακούγεται σα "κεντρική θέρμανση", κάτι που αν δεν κάνει λάθος σημαίνει πως ο διαχειριστής κανονίζει πότε θα έχεις ζέστη. Το σπιτόσκυλο ποτέ δεν έχει ζήσει με τέτοιες συνθήκες, κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που τρέμει την οικονομική κρίση.

Δες, λοιπόν, και πες: Αξίζει αυτό το σπίτι 667 χιλιάρικα; Ε;

Ακόμα θυμήσου αν αξίζουν τα λεφτά τους: Βιλίτσα στην Κεφαλονιά, μισοτελειωμένη μεζονέτα στην Κηφισιά, ημιυπόγειο στα Εξάρχεια, διαμέρισμα στο Παρίσι, διαμέρισμα με θέα στη Θεσσαλονίκη, διαμέρισμα στο Μανχάταν, κουτάκι στο Λονδίνο, εξοχικό στη Τζιάβίλα στην Ανάβυσσο, βίλα και στη Βούλα.

Διαφήμιση 300×250 Google