Τα 10 Ακριβότερα Σπίτια Στην Ελλάδα

01

Ξέρεις την αγάπη του σπιτόσκυλου για λίστες, κι ετούτη εδώ είναι μια από τις πιο διασκεδαστικές so far. Το σπιτόσκυλο λοιπόν ψαχούλεψε στο ανανεωμένο site του σπιτόγατου, που πλέον έχει περισσότερα από 100.000 listings ακινήτων, αναζητώντας αυτά που ζητάνε το πιο πολύ χρήμα. Αυτά, βεβαίως, δεν είναι τα ακριβότερα σπίτια που πωλούνται σήμερα στην Ελλάδα, αφ' ενός γιατί κάποια από τα listings είναι οπωσδήποτε dated, κάποια έχουν ήδη πουληθεί, ενώ πολλά από τα ακίνητα σ' αυτό το κομμάτι της αγοράς ποτέ δεν εμφανίζονται στα sites -κάποια σπάνια εμφανίζονται και στις αγγελίες. Αλλά έχει το τουριστικό του ενδιαφέρον, για να δεις τι υπάρχει εκεί έξω. Έμπα:

10. 14.000.000, Εκάλη

10

Αν και μερικά από τα μεγαλύτερα σπίτια στην Ελλάδα βρίσκονται στην απλωμένη και πευκόφυτη περιοχή της Εκάλης, μόνο ένα χωράει ίσα-ίσα στο top-10. Αυτό το θηρίο είναι και το μεγαλύτερο της λίστας, 1750 τετραγωνικά, ζωή να 'χει, πράγμα που σημαίνει ότι σου βγαίνει 8000 το τετραγωνικό, ποσό όχι αδιανόητα εξωφρενικό γι' αυτή την κατηγορία. Ευκαιρία, τρέχα.

9. 14.000.000, Μύκονος

09

Αν και το real estate στο νησί έχει πέσει στα τάρταρα, κάτι τέτοια κομμάτια εξακολουθούν να υπάρχουν, απευθυνόμενα σε clientele που δεν καταλαβαίνει από κρίσεις. Τι παίρνεις με 14 εκ.; 1000 ανεμοδαρμένα τετραγωνικά με θέα, 8 υπνοδωμάτια κι άλλα τόσα μπάνια, και όλα τα έπιπλα που βλέπεις στις φωτογραφίες. Τη βίλα, λέει, την έχει σχεδιάσει γνωστός αρχιτέκτονας. Τρελή μαντεψιά: Ο Χαβιέ Μπάρμπα;

8. 14.500.000, Καβούρι

Ίσως η καλύτερη περιοχή για να έχεις σπίτι στην Ελλάδα (συμφωνείς κι εσύ) είναι το Καβούρι, αυτή η χερσόνησος της Βουλιαγμένης η πνιγμένη στο πεύκο, με τις παραλίες της και τη μικρή της απόσταση από την Αθήνα και τα λίγα οικόπεδα και τον ελάχιστο κόσμο. Μια ντουζίνα σπίτια πωλούνται εκεί πέρα, και τα περισσότερα έχουν τιμές οκταψήφιες. Επίσης οι πωλητές εκεί πέρα είναι συνεσταλμένοι και σεμνοί άνθρωποι, δεν θέλουν να διατυμπανίζουν την πραμάτεια τους, γι' αυτό είναι φειδωλοί στις πληροφορίες. Ετούτο εδώ το ακίνητο, ας πούμε, είναι "1240 τμ", σε οικόπεδο "1220 τμ", στον "3ο όροφο". Ναι, δεν βγάζει νόημα. Ναι, δεν μοιάζει να τον νοιάζει, το μεσίτη.

7. 15.600.000, Χαλκίδα

07

Το σπιτόσκυλο νιώθει την έκπληξή σου. "Χαλκίδα; 15+ εκατομμύρια για να μείνεις στη Χαλκίδα;" Είναι μια απορία λογική. Θα σου εξηγούσε το τι και το πώς, αλλά το listing φιλοξενεί την εξήγηση του μεσίτη, και είναι τόσο ποιητική και επικολυρική και τέλεια, που δεν μπορεί παρά να στην επικοινωνήσει αυτούσια:

Η λέξη βίλλα δεν το καλύπτει, ο χαρακτηρισμός «πολυτελής κατοικία» το αδικεί, είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να χαρακτηρίσεις, χωρίς να βλάψεις, το συγκεκριμένο ακίνητο. Είναι από τις περιπτώσεις εκείνες που λες πως ό,τι και να πεις θα είναι λίγο, όπως και να το περιγράψεις ίσως κάνει «κακό» και χαλάσεις την τελειότητα και αυτό που πραγματικά θέλεις να μεταφέρεις. Η αίσθηση που έχεις όταν κάθεσαι στην στρογγυλή τραπεζαρία και βρίσκεται λες στο πιάτο σου η θάλασσα δεν είναι δυνατό να μεταφερθεί. Ο συνδυασμός της εσωτερικής θαλπωρής από τα εξαιρετικά υλικά που δομούν το σπίτι, τη ζεστασιά που αναδιδουν τα περίτεχνα τζάκια και η ανάσα της θάλασσας που ακούγεται σε κάθε γωνιά του σπιτιού είναι πραγματικά μ ο ν α δ ι κ ό ς. Μία αίσθηση εξαιρετική που δεν μπορείς να τη μεταφέρεις και δεν χορταίνεις να τη νιώθεις.

Η ζέση του πωλητή είναι τόσο μεγάλη που αναρωτιέσαι γιατί το πουλάει, αφού το αγαπά τόσο παθιασμένα. Η απάντηση είναι στην τιμή: Προφανώς πρέπει να το πουλήσει, ποιος ξέρει, μπορεί να έχει δάνεια ή να του γκρινιάζει η γυναίκα, αλλά δεν θέλει να το πουλήσει, γι' αυτό του κότσαρε μια τιμή εξωφρενική, λεφτά με τα οποία αγοράζεις αντίστοιχο πράγμα στο Καβούρι. Κατά τα άλλα πρόκειται για βλαχομπαρόκ θηρίο 1400 τετραγωνικών στη μαγική τοποθεσία Σκορπονέρια (ή Σκορπονεριά, ποιος ξέρει), απάνω στη θάλασσα, μισοτελειωμένο, με 10 υπνοδωμάτια, δύο σοφίτες, ασανσέρ, σύστημα Instabus για ρημόουτ κοντρόλ κόλπα, κι άλλα τέτοια.

6. 16.000.000, Καβούρι

Να άλλο ένα θηρίο στο Καβούρι χωρίς φωτογραφίες και λίγες σταλαγματιές πληροφορίας. Ετούτο εδώ είναι μπροστά στη θάλασσα, 400 τετραγωνικά σε οικόπεδο 1,2 στρεμμάτων, και είναι, οπως όλα, "μοναδικό".

5. 17.000.000, Καβούρι

05

Το δεύτερο ακριβότερο ακίνητο στο Καβούρι, σύμφωνα με το σπιτόγατο, είναι μια βίλα 500 τετραγωνικών πάνω στη θάλασσα. Λεπτομέρειες ή διαφωτιστικές, κατανοητές φωτογραφίες δεν έχει. Υπάρχει όμως ένα άλλο listing με πολύ παρόμοιες φωτογραφίες, λίγο περισσότερες πληροφορίες (το λέει 480 τετραγωνικά, 4 υπνοδωμάτια, τζακούζι στο μπάνιο -αλλά όχι πισίνα;!) και τιμή 16 εκατομμύρια. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι πρόκειται για το ίδιο σπίτι.

4. 20.000.000, Σούνιο

04

Ετούτη εδώ η νεόκτιστη βίλα στα Λεγραινά είναι 600 τετραγωνικά σε 10 στρέμματα οικόπεδο, με θέα παραλία, πολύ φυτό τριγύρω, πισίνα, γήπεδα, 5 μάστερ μπέντρουμζ και δωμάτια για το προσωπικό, και θέα στο Ναό του Ποσειδώνα. Ωραία. Αλλά 20 εκατομμύρια; 33,333 το τετραγωνικό; Χωρίς καν ιδιωτική παραλία;

3. 23.000.000, Καλύβια

Στο #3 της λίστας βρίσκουμε άλλο ένα σπίτι του οποίου ο μεσίτης δεν έκρινε σκόπιμο να ανεβάσει φωτογραφία, προφανώς πιστεύοντας ότι η περιγραφή του αρκεί για να δώσει μια εικόνα αυτού του αριστουργήματος. Η περιγραφή, βεβαίως, είναι τριάντα λέξεις ανάμεσα στις οποίες βρίσκεις και τις "γεώτριση" και "γαρνταρόμπα", όλες σε caps, και με τυχαία κόμματα από δω κι απο εκεί, για ποικιλία. Ηθικό δίδαγμα: Όταν δείχνεις ένα προϊόν για το οποίο ζητάς δυο ντουζίνες μύρια, καλό θα είναι να βγάλεις καμιά φωτογραφία, ή έστω να δοκιμάσεις τον φανταστικό spell checker του Word. Λέει το σπιτόσκυλο. Παρεμπιπτόντως: Σύμφωνα με την περιγραφή, το μυστήριο αυτό σπίτι φτάνει το ιλιγγιώδες μέγεθος των 400 τετραγωνικών μέτρων. Δηλαδή (κομπιουτεράκι) 57,500 ευρώ το τετραγωνικό. Μάααλιστα.

2. 30.000.000, Καβούρι

02

Ένα πέτρινο τέρας χτίζεται στο Καβούρι, και όχι πάνω στη θάλασσα, αλλά ούτε η αλλόκοτη αρχιτεκτονική, ούτε η όχι ιδανική τοποθέτηση εμποδίσαν τον μεσίτη να ζητήσει τον κούκο και τ' αηδόνι, εν μέσω κρίσης, nonetheless. 1500 τετραγωνικά ανώφελης χλίδας (με μόνο 6 υπνοδωμάτια), πισίνες κλπ, κι ένα listing με αλλόκοτα κακές φωτογραφίες.

1. 33.000.000, Πικέρμι

01

Ναι, στο νούμερο #1 none other than το σπίτι που το σπιτόσκυλο σου 'χει ξαναδείξει, αυτό το τέρας στην Παλλήνη/Πικέρμι/whatever που ανήκει στην οικογένεια Μαρτίνου. 1000 τετραγωνικά, 10 υπνοδωμάτια, 16 μπάνια και WC, γιγάντιοι κήποι και όλα τα συναφή. Αξίζει τα λεφτά του; LMAO

Θυμήσου κι άλλα πανάκριβα και εξωφρενικά:
Η βίλα των 50 εκατομμυρίων ευρώ στη Μαγιόρκα
Το σπίτι των 100 εκατομμυρίων λιρών στο Λονδίνο
Η Villa Leopolda και η προκαταβολή

Ένα τέρας 40 εκατομμυρίων ευρώ στο Λονδίνο
Η ακριβότερη πολυθρόνα του κόσμου
Τα ακριβότερα σπίτια του κόσμου
Το ακριβότερο σπίτι στην Ελλάδα
Το σπίτι των 99 εκ. δολαρίων στη Μόσχα
Τα σπίτια των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων
Το σπίτι των 150 εκατομμυρίων ευρώ στο Λονδίνο
To σπίτι των δύο δις στη Μουμπάι
Το ακριβότερο διαμέρισμα του κόσμου

Διαφήμιση 300×250 Google