Αληθινά Σπίτια ΧΧVII: Στοκχόλμη

1

Την τελευταία φορά που το σπιτόσκυλο σου 'δειξε ένα αληθινό σπίτι, ήταν ένα κουκλίστικο διαμέρισμα στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, το οποίο μια χαρά κομψό κι ωραίο ήτανε, μόνο που έπασχε από ακατάσχετη ασπρίλα, τίγκα στο άσπρο, ξέξασπρο ήτανε. Απ' ό,τι φαίνεται το μικρό-κομψό-άσπρο είναι μόδα στη Σουηδία, γιατί να, παρε δες ένα άλλο δείγμα, το ολόλευκο ετούτο σπιτάκι 41 τετραγωνικών στην περιοχή Βάσασταντεν της Στοκχόλμης. Η διαφορά: Εδώ έχεις περισσότερα χρωματάκια σε έπιπλα και παραφερνάλια και, κυρίως, ένα ωραιότατο ξύλινο πάτωμα όχι-λευκό. Έμπα να δεις περισσότερες φωτογραφίες.

6

Από τις λεπτομέρειες και τα χρώματα είναι προφανές ότι ετούτο είναι το σπίτι μιας γυναίκας, ή ενός πολύ χαρούμενου άντρα. Ο πλαστικός σκύλος κάτι του θυμίζει, του σπιτόσκυλου.

2

9

Αν σου φαίνεται το σαλόνι μεγάλο και ευρύχωρο για διαμέρισμα 41 τετραγωνικών, ε, υπάρχει εξήγηση:

12

11

Το κουζινάκι η το υπνοδωμάτιο είναι αρκετά στριμωγμένα και μικρά, και ειδικά στο δεύτερο γίνεται κάτι που είναι λάθος, το (ημίδιπλο;) κρεβάτι είναι στουμπηγμένο στο πλάι, πράγμα που σημαίνει ότι άμα έρθει ένας κύριος να κάνει παρέα στην εργένισσα που κατοικεί εδώ (φυσικά ανήκει σε γυναίκα -δες τα παπούτσια) δεν θα έχει οδό διαφυγής μετά το μοιραίο. Κι αυτό είναι στρατηγικό λάθος.

Τέλος πάντων, και για εργένηδες και για ζεύγη ομορφότατο είν' το σπιτάκι. Δες ακόμα περισσότερες φωτογραφίες αποκάτω, και μάθε ότι πουλιόταν, αλλά αν κατάλαβε καλά το σπιτόσκυλο, γιατί τα Σουηδικά του είναι ακόμα σκουριασμένα, πάει, επωλήθη.

Θυμήσου περισσότερα αληθινά σπίτια στo Γκέτεμποργκ, στη Ουάσινγκτον, στο Μπρούκλιν πάλι (πάλι), στο Νιου Τζέρσεϊ, στα Πετράλωνα, στο Μετς, στο Χάρλεμ, στον Πειραιά, στο Ηράκλειο Κρήτης, στο Μιλάνο, στις Σέρρες, στη Ρόδο, στη Μαδρίτη, πάλι στο Νιου Τζέρσεϊ, στο Μπρούκλιν, στο Μπουένος Άιρες, στο Παρίσι, στη Λιλ, πάλι στις Σέρρες, πάλι στο Μπρούκλιν, στο Χέλσινγκμποργκ, στο Βανκούβερ, στη Χάγη, στο Φάληρο, στο Μανχάταν και πάλι στο Παρίσι.

Και μην ντρέπεσαι: Μπορείς να στείλεις και το δικό σου αληθινό σπίτι, για να το δείξει το σπιτόσκυλο στο σύμπαν.

Διαφήμιση 300×250 Google