Δυο Σπίτια Στο Λος Άνχελες

Μετά το Σίδνεϊ, πάμε να δούμε ωραιότατα σπιτάκια στην άλλη άκρη του κόσμου, στο Λος Άνχελες της Καλιφόρνιας. Είναι μια ωραία πόλη το Λος Άνχελες, απλωμένη σαν τραχανάς, με τα χρήσιμα μέρη τόσο μακριά από εκεί που είσαι (όπου κι αν είσαι), ώστε η απόφαση να βγεις από το σπίτι σου να γίνεται πάρα πολύ δύσκολη. Γι’ αυτό είναι πολύ χρήσιμο να έχεις ωραίο σπίτι στο Λος Άνχελες.

Δύο ωραία σπίτια σου έχει το σπιτόσκυλο, το ένα σκαρφαλωμένο στους λόφους και υπερχλιδάτο, το άλλο κοντά στη θάλασσα, μικρό και τρυφερό. Έμπα και δες.

Το σπίτι στο λόφο το έφτιαξαν αυτοί και είναι ένα αριστούργημα. Δες το φωτεινό σαλόνι με το τζάκι και το ξύλινο πάτωμα.Δες κι άλλο ένα σαλόνι, που κοιτάει σε μια εσωτερική αυλή:

Το σπιτόσκυλο λατρεύει τις εσωτερικές αυλές. Και τους σεμνούς καναπέδες και τα τριχωτά μαξιλάρια και τους πέτρινους τοίχους. Και τις τρομερές κουζίνες:

Το σπιτόσκυλο φαντάζεται τι γκουρμεδιές θα έφτιαχνε η σπιτοσκύλα εκεί μέσα και του τρέχουνε τα σάλια. Αλλά ακόμα πιο πολύ του τρέξανε τα σάλια όταν είδε το γραφείο/βιβλιοθήκη, που βρίσκεται στον αποπάνω όροφο.

Ξύλο παντού, ράφια για περιοδικά, χώρος για βιβλία, και ένα γραφειάκι (το βλέπεις στο βάθος) για να γράφει τα μπλογκζ, τα άρθρα και τα βιβλία του. Δες πιο κοντά το γραφειάκι:

Ήσυχο μεν, με επαφή με το υπόλοιπο σπίτι, δε. Καθόλου άσχημο, αν και το σπιτόσκυλο θα χωνόταν  συχνότερα στη βιβλιοθήκη για να γράψει αν ζούσε εκεί, σίγουρο αυτό. Αλλά δεν τελειώσαμε: Δες το μπάνιο:

Το σπιτόσκυλο λατρεύει αυτές τις ντουζιέρες, γυαλί γύρω γύρω, ξύλο κάτω. Γενικά δεν του αρέσει να κάνει ντους στη μπανιέρα, θέλει να μπορεί να μπει στο ντους περπατώντας. Ακόμα βλέπει πως το συγκεκριμένο ντους έχει: Λαξευμένα ραφάκια για μπουκαλάκια, πάγκο για να κάτσεις άμα βαρεθείς, σύστημα βροχής από πάνω -αλλά και κανονικό τηλέφωνο, γι' αυτούς που δεν πολυγουστάρουν τη βροχή. Είναι το τέλειο ντους; Πολύ πιθανό!

Και μια βόλτα έξω, στην πισίνα. Το σπιτόσκυλο λατρεύει το πώς η πισίνα σκάει στον πέτρινο τοίχο, το σκούρο ξύλο στο πλάι, το ξεχωριστό τζακούζι στη γωνία. Μόνο ένα πράγμα το χαλάει: Αυτή η πέτρινη γωνία στα δεξιά, εκεί που το τζακούζι εξέχει μέσα στην πισίνα. Πρόκειται για ατύχημα εν αναμονή. Κατά τα άλλα, πάντως, το σπιτόσκυλο είναι ενθουσιασμένο με το συγκεκριμένο σπίτι, σε βαθμό που το επόμενο, πια, του μοιάζει παρακατιανό, αν είναι κι αυτό γλυκύτατο:

Εδώ όλη η ουσία είναι το πώς σε ένα μικροσκοπικό οικόπεδο μπορείς να χτίσεις κάτι όμορφο, μοντέρνο και λειτουργικό. Κοίτα τα χρώματα της προσοψης, κοίτα το design της εξώπορτας και της γκαραζόπορτας. Μια χαρά!Το έφτιαξαν αυτοί.

Μέσα οι τύποι του δώσανε έναν αέρα λοφτ,για να μή δείχνει στενό και μικρό. Αυτό είναι ένα θαυμάσιο σαλονάκι στον όροφο, ας πούμε, ανοιχτό απ' άκρη σ' άκρη. Να και μια όψη από κάτω.

Α, και πάρε και μια ιδέα για το πού βρίσκεται:

via contemporist

Διαφήμιση 300×250 Google