Τέχνη Στο Σπίτι: Μια Απόπειρα

image001

Η αναγνώστρια Kg, το σπίτι της οποίας έχεις δει στο σπιτόσκυλο παλιότερα, έβαλε λίγη τέχνη στους τοίχους (και στο τζάκι!) και έστειλε φωτογραφίες με τις απαραίτητες επεξηγήσεις.

Σας χαιρετώ και σας στέλνω μερικές νέες φωτογραφίες με την ερώτηση είναι οι δικές μας κατασκευές τέχνη; Ξέρω ότι τέτοια θέματα προκαλούν θυελλώδεις συζητήσεις, ενίοτε και προσβολές, αλλά όλες οι γνώμες καλοδεχούμενες. 

Έμπα εντός για τα περαιτέρω

image002

Αυτή είναι μια φωτογραφία έξω από τα Γρεβενά πριν ολοκληρωθεί η Εγνατία, οπότε μπορούσες να σταματήσεις όπου ήθελες. Εδώ επίσης διακρίνουμε την υπεροχή της ψηφιακής φωτογραφικής από την παλιά αναλογική η οποία είναι πολύ καλύτερη, αλλά οι φωτογραφίες της δεν τυπώνονται σχεδόν ποτέ. Έτσι δεν θα μάθουμε ποτέ τι φωτογραφίζει ο άντρας μου.

image003

Εδώ μια φωτογραφία από την Λευκάδα που κάνει το τζάκι πιο δροσερό 

 image004

Παρ' όλη, όμως, την πρασινάδα και τον ανοιχτό ορίζοντα, η ζέστη στον σερραϊκό κάμπο κρατάει καλά. Ακόμη και η σε πρώτο πλάνο πορτοκαλιά μας υποφέρει.

Καλό καλοκαίρι σε όλους κι ιδιαίτερα στο σπιτόσκυλο.

Αυτό που έχει να πει το σπιτόσκυλο είναι πως η επεξεργασμένη φωτογραφία είναι θαυμάσια, πολύ καλοφτιαγμένη, και με πολύ ωραίες διαστάσεις -αλλά ίσως να χρειαζόταν ένα σκούρο πλαίσιο, κάτι που να της δίνει μια τρίτη διάσταση και να την αναδεικνύει στον τοίχο. Μπορεί και όχι, δεν είναι σίγουρο. Η δε φωτογραφία στο τζάκι δεν του αρέσει καθόλου, στην αρχή του φάνηκε πως επρόκειτο για παλιά τηλεόραση. Γενικά δεν του αρέσουν οι φωτογραφίες ως διακοσμητικά μέσα εκτός αν είναι αφηρημένες, αλλά σε όσους τις γουστάρουν -και είναι πολλοί- προτείνει να τις μεταχειρίζονται όπως κάθε τέχνη, και να την κρεμάνε στον τοίχο. Ούτε σε ντουλάπες, ούτε σε πόρτες, ούτε σε τζάκια. Σε τοίχο!

Εσύ τι λες;

Διαφήμιση 300×250 Google