Ο Τύπος Που Βρήκε Την Ιθάκη Του Στην Ιθάκη -Και Τώρα Φεύγει

27975140

Οι New York Times είχαν προσφάτως ένα άρθρο για έναν Έλληνα φωτογράφο μόδας, τον Χρήστο Ραφτόπουλο, ο οποίος το 2002 έχτισε ένα εξοχικό στην Ιθάκη, σε ένα οικόπεδο που είχε από τη δεκαετία του εβδομήντα. Είχε λοιπόν εικόνες του σπιτιού, λεπτομέρειες και πληροφορίες, και πολλές πολλές μπαρούφες. Έμπα μέσα να δεις φωτογραφίες, και να διαβάσεις τις μπαρούφες.

Ο Ραφτόπουλος, λοιπόν, στα 69 του και μετά από επτά χρόνια στο νησί αποφάσισε πως η ζωή στην ερημιά δεν του πάει και πήρε τα μπογαλάκια του να επιστρέψει στην Αθήνα, όπου έχει ένα διαμέρισμα. Αλλά για να περάσει άνετα (ακρίβεια, κρίση, κλπ) αποφάσισε να πουλήσει το σπίτι της Ιθάκης. Στο κείμενο των Times γράφει ότι το ακίνητο "αξιολογήθηκε" στα 2,8 εκατομμύρια ευρώ. Γιεπ.

Το σπιτόσκυλο οφείλει να σου πει μερικά πράγματα τώρα για το σπίτι:

Όπως το βλέπεις είναι γεμάτο τέχνη, και σε περιοχή κατάφυτη, κι έχει και πισίνα με ωραία θέα, αλλά την τέχνη ο κύριος Ραφτόπουλος θα την πάρει μαζί του, και μιλάμε για εξοχικό, και όχι παραθαλάσσιο, πολυτελές και καλοφτιαγμένο μεν, αλλά 340 τετραγωνικά δε, και κάνοντας τον υπολογισμό (μπλικι μπλικι κομπιουτεράκι) το σπιτόσκυλο υπολογίζει πως βγαίνει 8.200 ευρώ το τετραγωνικό. Κύριε Ραφτόπουλε. Κύριε Ραφτόπουλε. Τσκ τσκ.

Στο άρθρο μιλάει κι ένας μεσίτης που προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμάζευτα, λέει ότι η κρίση δεν έχει χτυπήσει την αγορά της εξοχικής κατοικίας στην Ελλάδα, αντίθετα από την Ισπανία και τη Νότια Γαλλία (ντόινγκ) και ότι ειδικά η Κέρκυρα και η Ιθάκη αντέχουν επειδή είναι "ασυνήθιστα όμορφες" (ξανά ντόινγκ), αντίθετα προφανώς με τη Νότια Γαλλία. Ή την Κεφαλονιά. Ακόμα, είπε πως το κόστος κατασκευής κυμαίνεται από τα 1500 μέχρι τα 2500 ευρώ το τετραγωνικό (καραντόινγκ). Επίσης, οι έγκυροι Times αναφέρουν πως η Ιθάκη απέχει δύο ώρες από την Αθήνα. Όλο το κείμενο ήταν μέσα στην εγκυρότητα βουλιαγμένο, δηλαδή.

Το σπιτόσκυλο σκέφτηκε για λίγο να βάλει αυτό εδώ το σπίτι στη σειρά "Αξίζει τα λεφτά του", αλλά μετά το μετάνιωσε, θυμήθηκε κι αυτό, του φάνηκε πως πρόκειται για τόσο εξώφθαλμα στρεβλή περίπτωση που θα ευτελιζόταν το κόνσεπτ. Παρ' όλα αυτά, οφείλει να ομολογήσει πως του άρεσε πολύ η τέχνη στους τοίχους, και το πολύχρωμο τραπέζι στην κουζίνα. Το σωστό να λέγεται.

Θυμήσου άλλα σπίτια σε ελληνικά νησιά:
Στην Κεφαλονιά
Στη Τζιά
Πάλι στη Τζιά
Στη Μύκονο (του κ. Σωκράτη Κόκκαλη)
Σε άγνωστη Κυκλάδα
Την Καβαλλιανή
Τον Σκορπιό
Το παραμύθι της ασπρίλας του Αιγαίου
Τη Σαντορίνη

Διαφήμιση 300×250 Google