Μια Τρύπα Για Έναν Κινηματογραφόφιλο

movie-lover-room-06

Τι κάνεις αν ζεις σε μια μικροσκοπική γκαρσονιέρα κι έχεις μια συλλογή 1000+ DVD και πολλά λεφτά; Εύκολο: Μετακομίζεις σε μεγαλύτερο σπίτι. Αλλά όχι αν είσαι ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης γκαρσονιέρας που σου βρήκε το σπιτόσκυλο. Αυτός στύλωσε ποδάρια, δεν πάω πουθενά είπε, κι έμεινε εκεί κι έφτιαξε κάμποσες εφετζίδικες λύσεις για να χώσει ολόκληρο αξιοπρεπέστατο home theater στο μικροσκοπικό του διαμέρισμα, και μαζί και τα χίλια τόσα DVD. Η λύση του είναι λίγο παράλογη (το σπιτόσκυλο ελπίζει να μη ζει σε μέρος που έχει σεισμούς) αλλά αρκετά όμορφη. Όσο για το home theater setup: Τζο ντρόπινγκ. Έμπα:

movie-lover-room-02

movie-lover-room-03

Όπως βλέπεις, έχει φτιάξει ράφια για τα DVD πάνω απ' το (μονό;) κρεβάτι του, με ωραία σποτάκια για διάβασμα, και το στοιχείο του σασπένς να αιωρείται. Το σπιτόσκυλο δεν θέλει τίποτα πάνω απ' το κεφάλι του όταν κοιμάται, αλλά τέλος πάντων, είναι κι αυτή μια λύση. Αλλά εκεί πάνω δεν χωράνε 1200 DVD.

movie-lover-room-01

Αχά! Ένα μακρόσυρτο συρτάρι με χώρο για επέκταση της συλλογής, που αποδεικνύει και ότι το κρεβάτι δεν είναι μονό, αλλά τουλάχιστον ημίδιπλο.

movie-lover-room-04

Εφόσον η έμφαση είναι στο viewing ταινιών, μοιραία όλες οι άλλες δραστηριότητες (ύπνος, τροφή) περιορίζονται στις γωνίες. Εδώ στο dining nook βλέπεις και ένα ραδιοφωνάκι Tivoli, αν δεν κάνει λάθος το σπιτόσκυλο, από αυτά που κάνουν 150 ευρώ και βάλε. Είπαμε, το παιδί έχει λεφτά.

movie-lover-room-05

movie-lover-room-07

Και να πού έχει ρίξει τα περισσότερα: Στο απίθανο μίνι σινεμά που έχει φτιάξει στο σπιτάκι του. Τεράστια οθόνη προβολής, με ωραίο φωτισμό, γιγάντια ηχεία που συνήθως θα παίζουν στο 10% της ισχύος τους -και θα ξεκουφαίνουν τους γείτονες. Το σπιτόσκυλο πάντως παρατήρησε με ενδιαφέρον και την επιτοίχια στρογγυλή ραφιέρα -τη βρίσκει πολύ ενδιαφέρουσα. Αν κάνα παιδάκι ξέρει τίποτα για το τί και το πού, ας δώσει ένα shout out.

Κατά τα άλλα, το σπιτόσκυλο είδε με ενδιαφέρον το δωματιάκι, ως σπίτι φοιτητή με πλούσιο μπαμπά, ή κάτι τέτοιο. Και μετά συνειδητοποίησε πως αυτό το σπιτάκι είναι κάτι που απ' την αρχή το είχε υποπτευθεί αλλά δεν μπορούσε να εντοπίσει: Ρετρό. Αθεράπευτα ρετρό. Γιατί ποιο το νόημα να μαζεύεις δισκάκια στην εποχή μας; Με 1ΤΒ σε ένα μικρό κουτάκι, όλα τα ίντερνετς και τις ματρόσκες και τα σέα και τα μέα, δεν χρειάζεσαι τίποτα από όλα αυτά, και θα μπορούσε το σπιτάκι του νεαρού (το σπιτόσκυλο μαντεύει ότι είναι νεαρός) να είναι σουλουπωμένο και όμορφο, χωρίς εκατοντάδες πράγματα πάνω απ' το κεφάλι του, με σεντόνια στο συρτάρι κάτω απ' το κρεβάτι του, κι ένα κομψό λάπτοπ να στέλνει HD εικόνα στον προτζέκτορα.

Κάτι ξέρει το σπιτόσκυλο, που τα μόνα DVD που έχει είναι από εφημερίδες. Βέβαια, το σπιτόσκυλο συλλέγει βιβλία. Αλλά αυτό είναι διαφορετικό.

Δες ακόμα:
Ζώντας σε 20 τετραγωνικά μέτρα
Το διαμέρισμα των 25 τετραγωνικών
Το σπίτι των 28 τετραγωνικών
Το σπίτι των 30 τετραγωνικών

via momoy

Διαφήμιση 300×250 Google