Και Νόμιζες Ότι Η Αθήνα Έχει Σκουπίδια;

naples

Όσοι λένε ότι ένας λαός κρίνεται απ' το πώς φέρεται στους γέρους και στα ζώα, πρέπει να προσθέσουν κι ένα τρίτο κριτήριο: Τα σκουπίδια. Ως Έλληνες είμαστε πολύ χαμηλά στη σκάλα της εξέλιξης και στα τρία, τι να κάνουμε, άλλοι είναι μπροστά άλλοι είναι από πίσω, έτσι είναι αυτά τα πράγματα, αλλά πάντα υπάρχουν κι άλλοι που είναι ακόμα πιο πίσω. Το σπιτόσκυλο βρήκε φωτογραφίες ανατριχιαστικές από πέντε περιοχές του πλανήτη παρακατιανές και δυστυχισμένες, που έχουν το σκουπίδι καθημερινό ντεκόρ της ζωής τους. Η μία από αυτές (η αποπάνω) είναι η Νάπολη: Πολύ πολύ οικείο θέαμα. Έμπα για τα περαιτέρω:

manila

Μανίλα, Φιλιπίνες
Ναι, αυτό είναι ένα κανάλι με νερό πάνω στο οποίο τα σκουπίδια έχουν κάνει ένα συμπαγές στρώμα.

mumbai

Μουμπάι, Ινδία
Άλλο ένα ποτάμι σκουπίδια -ο κόσμος περπατάει πάνω στους σωλήνες νερού για να μετακινηθούν.

sitaravi

Σιταράβι, Ινδονησία
Κι άλλο ένα ποτάμι σκουπίδια. Το σπιτόσκυλο οφείλει να τονίσει ότι σ' αυτά τα ποτάμια τα σκουπίδια δεν έρχονται από αλλού. Οι άνθρωποι που μένουν εκεί τα πετάνε μέσα στο ποτάμι. Γενιές τώρα. Το πρόβλημα έγινε μεγαλύτερο μετά το '60, όταν βγήκαν τα πλαστικά, και ξαφνικά το ποτάμι σταμάτησε να καταπίνει τα πάντα.

dakar

Ντακάρ, Σενεγάλη

Εδώ το σπιτόσκυλο οφείλει να θυμίσει πως η χώρα στην οποία ζει πληρώνει πρόστιμα διόλου ευκαταφρόνητα επειδή εξακολουθεί να έχει χιλιάδες ακατάλληλες χωματερές, ραχούλες όπου οι Ελληναράδες πετάνε το σκουπιδαριό τους φορέβερ, επειδή έτσι αποφάσισαν.

Διαφήμιση 300×250 Google