Φτιάχνοντας Σπίτι Με Σχέδια Έτοιμα, Απ' Τα Ίντερνετς

0632const_aug07_02

Όπως πιθανότατα ξέρεις, το να χτίσεις ένα σπίτι είναι διαδικασία δαπανηρή κι επώδυνη, κι ένα από τα εμπόδια τα όχι πολύ πρώτα που πρέπει πα υπερπηδήσεις είναι το σχέδιο, να κάτσει ένας αρχιτέκτονας να σου σχεδιάσει πού μπαίνουν οι τοίχοι, πού είναι τα δωμάτια, πόσο μεγάλα είναι, τέτοια πράγματα, μαζί με λεπτομέρειες τεχνικές για να τα δώσεις στον εργολάβο να στο χτίσει. Λοιπόν, στα Ίντερνετς μπορείς να βρεις τα πάντα, από βλαμμένους για να αυτοκτονήσετε μαζί μέχρι οικόσιτα ζώα με δημοφιλή μπλογκζ, ε, δεν σου προκαλεί έκπληξη το ότι μπορείς να βρεις και έτοιμα σχέδια, πάρτα βάλτα. Οι New York Times λένε την ιστορία του κυρίου που έχτισε το σπίτι που βλέπεις αποπάνω στο Βερμόντ, μια από τις βορειοανατολικές Πολιτείες των ΗΠΑ που το σπιτόσκυλο έχει συνδέσει στο μυαλό του με το χρώμα γκρι. Είναι μια κόκκινη μοντερνιά μέσα σε 130 στρέμματα πρασινάδας, και τα σχέδια τα ψώνισε εδώ. Ζήτησε να του κάνουν και κάποιες αλλαγές, και το όλον του βγήκε πολύ οικονομικά για τα δεδομενά τα Αμερικάνικα, αλλά αστρονομικό για τα δεδομένα του σπιτόσκυλου, που δεν έχει χτίσει και δεν έχει ιδέα πόσο κάνουν αυτά τα πράγματα: 10.000 δολάρια.

Στο site του αρχιτέκτονα έχει ωραίες φωτογραφίες απ' το πώς χτίστηκε το σπίτι. Ακόμα, εδώ μπορείς να δεις φωτογραφίες για το πώς χτίστηκε ένα σπίτι βασισμένο στο ίδιο σχέδιο δίπλα σε μια λίμνη στο Άρκανσο.

0632_3jan07_02s

Διάβασε ακόμα: Πώς έχτισε ένας τύπος την καλύβα του στο Γουαϊόμινγκ -και πολλές άλλες αληθινές ιστορίες ανθρώπων που χτίσανε τα σπίτια τους.

Διαφήμιση 300×250 Google