Ένα Σπίτι, Ένας Πύργος, Ένα Δέντρο

jodlowa-house-1

Τι κάνεις άμα έχεις ένα οικόπεδο και θες να χτίσεις σπίτι, αλλά μές τη μέση του οικοπέδου υπάρχει ένας παλιός πύργος σα τσιμινιέρα, κι ένα μεγάλο δέντρο; Να τι έκανε ένας τσίφτης από την Κρακοβία της Πολωνίας: Έχτισε ένα θαυμάσιο μοντέρνο σπίτι από ατσάλι και γυαλί γύρω από τον πύργο και το δέντρο,  εντάσσοντας και τα δύο μέσα στην έκταση του σπιτιού. Το σπιτόσκυλο δεν κατάλαβε ακριβώς πώς την έκανε τη μαγκιά με τον πύργο (το δέντρο είναι "μέσα" στη βεράντα), ούτε τι ρόλο βαράει η πέτρινη "επέκταση" στα δεξιά όπως βλέπεις το σπίτι (προϋπήρχε; όχι;), αλλά αυτό που ξέρει είναι πως η ιδέα του αρέσει, η εκτέλεση του μοιάζει ελκυστική, έχει όπως πάντα ένα θέμα με τα παράθυρα, αλλά οπωσδήποτε λυσσάει να δει τη  θέα απ' τον πύργο. Τώρα θέλει κι αυτό πύργο στο σπίτι του.

Έμπα για φωτογραφίες.

jodlowa-house-8

Το σπιτόσκυλο τη φανταζότανε την Κρακοβία σα μέρος γκρίζο και μίζερο, με ορυχεία, αλλά να που δεν είναι έτσι, είναι πράσινη. Ετούτο το σπίτι, που το σχεδίασαν αυτοί κι αυτοί, είναι 140 τετραγωνικά και το σπιτόσκυλο το γουστάρει για διάφορους λόγους, για το πράσινο, για το ότι είναι φτιαγμένο σε ένα επίπεδο, και πάνω απ' όλα για την εσωτερική του πισίνα:

jodlowa-house-4

Αριστούργημα, με φως από παντού (κι απ' το ταβάνι, με ξύλο γύρω γύρω και θέα στις τζαμαρίες. Το σπιτόσκυλο θυμήθηκε μια άλλη εσωτερική πισίνα που του άρεσε εξίσου, από ένα εξίσου παγωμένο μέρος, και μετά έπεσε πάνω και σε μια τρίτη, από ένα σπίτι στην παραθαλάσια επαρχία της πολιτείας της Νέας Υόρκης, που πωλείται με δώρο μια Μαζεράτι, αυτή:

indoorpool2

Τέλος η παρένθεση με τις πισίνες, επιστροφή στην Κρακοβία:

jodlowa-house-2

jodlowa-house-5

Ο πύργος ο πέτρινος που βλέπεις δεν είναι για το εφέ, εχει guest υπνοδωμάτια, και απάνω απάνω έχει και παρατηρητήριο, για να βλέπεις τα πέριξ. Το σπιτόσκυλο θα έφτιαχνε εκεί το γραφείο του, θα έβαζε κι ένα τηλεσκόπιο για να βλέπει τριγύρω. Κι ένα κανόνι.

jodlowa-house-6

jodlowa-house-3

jodlowa-house-7

Βλέπεις εντός ότι το σπίτι είναι κομψότατο, μινιμαλότατο, μα πάσχει από τζαμαρίτιδα και δενεχωπορτίτιδα, αυτές τις ασθένειες των αρχιτεκτόνων που όταν τις παθαίνουν νιώθουν μια απότομη απέχθεια για τους τοίχους και για τις πόρτες. Δες στο μπάνιο, ας πούμε, ή καλύτερα στο χώρο που είναι η λεκάνη, ο μπιντές και η μπανιέρα. Όλα έξω φόρα παρτίδα. Κάνεις μπάνιο, σε βλέπει ο άλλος απ' τη βεράντα, κι εσύ βλέπεις τον άλλο που κάνει το μπιντέ του αποπίσω. Όλοι μια ωραία παρέα.

Κατά τα άλλα όμως, μια χαρά. Άλα τις η Κρακοβία.

via trendir

Διαφήμιση 300×250 Google