Αγόρασε: Το Κάστρο Πάνω Στο Λόφο

castle1

Κρίση ξε-κρίση, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τα πανάκριβα παλαβόσπιτα ανά τον κόσμο απ' το να βγουν στο σεργιάνι σ' αναζήτηση αγοραστών. Ετούτο εδώ το κάστρο το χτίσαν οι Ετρούσκοι κάτι Ρωμαίοι γύρω στο 1000 πάνω σ' ένα λόφο κοντά στην Κορτόνα της Ιταλίας για λόγους δικούς τους, και 2000 χρόνια αργότερα εσύ με 13 εκατομμύρια ευρώ μπορείς να το κάνεις δικό σου. Έχει όλες τις μοντέρνες ανέσεις, πέντε κτίρια, 28 δωμάτια, 1800 τετραγωνικά μέτρα χώρο, 1,5 στρέμμα κήπο εντός των τοιχών, 130 στρέμματα γη εκτός των τοιχών, γκαράζ, μια εκκλησίτσα χτισμένη το 1230 και ένα μπουντρούμι-φυλακή.

Το σπιτόσκυλο αν είχε αυτό το κάστρο, θα ήταν βασιλιάς, με τη σπιτοσκύλα βασίλισσα. Θα ήταν βασιλιάς δίκαιος, μα σκληρός. Δεν ξέρει τί θα έκανε με 1800 τετραγωνικά μέτρα και 130 στρέμματα , ξέρει όμως ένα: Η φυλακή θα ήταν πάντοτε γεμάτη.

Έμπα μέσα για περισσότερες φωτογραφίες και λεπτομέρειες.

castle3

Το κάστρο είναι ένα συνοθύλευμα κτιρίων μέσα από τα τείχη, τα ψηλά απόρθητα τείχη, τα φτιαγμένα να κρατάνε τον κόσμο απ' έξω, και το σπιτόσκυλο βρίσκει το όλο κονσεπτ ιδανικό για την ιδιοσυγκρασία του.

castle5

Θα του άρεσε, ας πούμε, να βολτάρει το απόγευμα στις πολεμίστρες χαζεύοντας τη λίμνη Τρασιμενο και την τριγύρω φύση και να σκέφτεται: "Κάποτε όλα αυτά θα είναι δικά μου". Και μετά θα να θυμάται ότι είναι, ήδη, δικά του.

castle7

Το σπιτόσκυλο πιστεύει πως δεν υπάρχει τίποτα που να λέει πιο γλαφυρά "εδώ είναι δικό μου, φύγε", από ένα τείχος 12 μέτρων. Επίσης το συγκεκριμένο ακίνητο σου επιτρέπει να απωθείς με  τον καλύτερο τρόπο φιλόδοξους διαρρήκτες, ενοχλητικούς πωλητές ή καθυστερημένους ντελιβεράδες: Καυτό λάδι!

castle8

Γνωστοί για τα κόμπλεξ τους, σε μια γωνιά του κάστρου οι Ετρούσκοι όρθωσαν έναν γιγάντιο φαλλό.

castle9

Ένα θέμα μ' αυτά τα μέρη είναι ότι δεν ξέρεις τί να περιμένεις απομέσα. Αν πας να το ανακαινίσεις στο αυστηρά ορίτζιναλ στυλ κινδυνεύεις να καταλήξεις με κάτι γραφικό και ψυχρό. Αν πας να το κάνεις μοντέρνο και χάι-χούι απομέσα, κινδυνεύεις να πάθεις σύγχυση ταυτότητας -και να καταλήξεις πάλι γραφικός. Οι τύποι που το ανακαινίζουν εδώ και αιώνες αποφάσισαν να μην κάνουν τίποτα από τα δύο, πράγμα που σημαίνει πως στα 13 θα πρέπει να προσθέσεις και όλα τα λεφτά που θα χαλάσεις για να το ξαναφτιάξεις εσωτερικά.

castle12

Δυστυχώς στη σελίδα του μεσίτη δεν είχε φωτογραφίες του μπουντρουμιού, που το σπιτόσκυλο ήθελε πολύ να δει. Εσύ δες ακόμα περισσότερες φωτογραφίες αποκάτω, και σκέψου:
Θα μπορούσες να ζήσεις σ' αυτό το κάστρο;
Αν ζούσες σ' αυτό το κάστρο, πώς θα υπηρετούσες το σπιτόσκυλο;
Και αν υπηρετούσες το σπιτόσκυλο, τι θα έκανες για να αποφύγεις την αναπόφευκτη μοίρα σου, το μπουντρούμι;

Θυμήσου ακόμα:
Το κάστρο το Άντριαν Μπρόντι κι ένα κάστρο στο Νότιγχαμ
Ένα πάμφθηνο κάστρο στο Βέλγιο
Ένα κάστρο στο Μανχάταν
Το κάστρο του Δράκουλα

Διαφήμιση 300×250 Google