Αγόρασε: Ρετιρέ Σε Κρουαζιερόπλοιο

world0

Το σπιτόσκυλο είναι βυθισμένο σε σκέψεις, καθώς δεν μπορεί να αποφασίσει αν αυτό που διαβάζει είναι ένα ιδιοφυής τρόπος ζωής ή μια απερίγραπτα βλακωδης ιδέα: Ετούτο το ρετιρέ που βλέπεις, το 400 τετραγωνικών μέτρων με τα 6 υπνοδωμάτια, βρίσκεται στον εντέκατο όροφο όχι κτιρίου, αλλά πλοίου. Το κρουαζιερόπλοιο "The World" κάνει αυτό που λέει το όνομά του, γυρνάει τον κόσμο αέναα, και πουλάει μερικές από τις πιο πολυτελείς του καμπίνες για να τις έχει ο άλλος και αντί να ζει σε σπίτι να ζει στο πλοίο, και να γυρνά τον κόσμο συνέχεια.

Έμπα παραμέσα να δεις φωτογραφίες, να αναλογιστείς αν είναι αυτός τρόπος να ζει κανείς, και να μάθεις και το (εξωφρενικό) κόστος του συγκεκριμένου, εντυπωσιακού ρετιρέ.

world1

Όπως καταλαβαίνεις, αυτό δεν είναι ένα πλοίο σαν το Δημητρούλα, είναι  ένα θηρίο ψηλότερο από πολυκατοικία και μεγαλύτερο από τον Τιταν.. ουπς, γρουσουζιά, τέλος πάντων, είναι τεράστιο. Το concept είναι ότι έχεις το δικό σου κλειδί για την "καμπίνα" σου φορέβερ, και μπορείς να ζεις εκεί όσο σου γουστάρει, να ακολουθείς το πλοίο σε όλα του τα ταξίδια και να απολαμβάνεις τα facilities σαν να ζεις σε ένα από αυτά τα πολύ χλιδάτα apartment buildings, αλλά πιο μεγάλο και με περισσότερους γέρους.

world2

"Γέρους" είναι η λέξη κλειδί, γιατί είναι σαφές σε ποιον απευθύνεται κάτι τέτοιο, σε ένα συνταξιούχο που θέλει να πάρει τη γριά και να πάει κάπου να ζεστάνει το κοκκαλάκι, και ταυτόχρονα θέλει να δει τον κόσμο, όλα όσα  δεν πρόλαβε όσο δούλευε σα σκλάβος.

world3

Ίσως να φταίει που είναι Παρασκευή, και τις Παρασκευές το σπιτόσκυλο νιώθει πανέτοιμο για σύνταξη, αλλά δεν του φαίνεται καθόλου παράλογη η ιδέα. Να ζεις μέσα σε ένα περιβάλλον σχετικής πολυτέλειας (εντάξει, και κάμποσης χλιδοβλαχιάς) και να επισκέπτεσαι μια νέα πόλη κάθε μέρα/εβδομάδα δεν είναι καθόλου άσχημο. Θα βαρεθείς, βέβαια, κάποια στιγμή θα στη βαρέσει, όσο ωραίο και μεγάλο κι αν είναι το πλοίο. Όπως ξέρουν οι θαλασσόλυκοι, η στεριά είναι ένα πράγμα που αργά η γρήγορα το νοσταλγείς. Κι ο γέρος έχει αρκετά πράγματα να νοσταλγεί, δεν του χρειάζεται να νοσταλγεί και το χώμα.

world4

Το σπιτόσκυλο δεν το θα σκεφτόταν ποτέ κάτι τέτοιο, φυσικά, καθώς το πιάνει η θάλασσα, ζαλίζεται.

world6

Και υπάρχει και το θέμα της τιμής: Το να ζεις σ' αυτό το τεράστιο διαμέρισμα που βρίσκεται ψηλά ψηλά τέρμα μπροστά στο σκάφος, στο πιο προνομιούχο σημείο, με μεγάλες τζαμαρίες και μπαλκόνι με τον ωκεανό πιάτο και την ευκαιρία να κάνετε στην πλώρη με τη γριά το κόλπο του Τιταν... ούπς, γρουσουζιά, ή τέλος πάντων να τη φουντάρεις στο πέλαγο και να πεις ότι ήταν ατύχημα αν σε φτάσει στο αμήν, είναι προνόμιο πανάκριβο. Το συγκεκριμένο πέντχαους που βλέπεις, κοστίζει (wait for it) 17,5 εκατομμύρια ντόλαρς. Ναι.

world5

world7

Αν  ψήνεσαι, κι έχεις και λεφτά για ψήσιμο, μπες εδώ για τα περαιτέρω. Και προσοχή στα παγόβ... ούπς!

Διαφήμιση 300×250 Google