Εξτραβαγκάντσα: Ένα Τέρας Στο Λονδίνο

011

To σπιτόσκυλο σου δείχνει μεγάλα και πανάκριβα σπίτια (μεταξύ άλλων) για δυο λόγους: Για να παίρνεις ιδέες για όταν σου πέσει το Τζόκερ, και για να ψήνεις το μυαλό σου με ωραία και φινετσάτα πράγματα (ή με παραδείγματα προς αποφυγήν), ώστε να μπορείς μετά, με τα δικά σου μέσα, να φτιάξεις το δικό σου σκυλόσπιτο.

Αυτή η εισαγωγή ήταν απαραίτητη γιατί τώρα το σπιτόσκυλο θα σου δείξει ένα σπίτι που βρίσκεται στο Χαμπστεντ του Λονδίνου, είναι ολοκαίνουριο, λέγεται "The Mansion" και κοστίζει 40 εκατομμύρια ευρώ. Είναι τόσο εντυπωσιακό που το σπιτόσκυλο θέλει να ζητήσει προκαταβολικά συγνώμη που στο δείχνει σε καιρούς οικονομικής κρίσης. Μπες εντός για να δεις είκοσι φωτογραφίες, όλες τις πληροφορίες και, φυσικά, αναλυτική επεξήγηση όσων δεν άρεσαν στο σπιτόσκυλο από αυτά που είδε.

021

031

041

Εδώ βλέπεις το σπίτι από μπροστά. Είναι ένα μοντέρνο κτίριο σε μια περιοχή με παραδοσιακές επαύλεις, πολύ ακριβές και posh, αλλά οι αρχιτέκτονες που το έφτιαξαν, λέει, δεν έβρισκαν αυτό που ήθελαν στα υπάρχοντα, οπότε βρήκαν ένα οικόπεδο και έφτιαξαν αυτό ακριβώς όπως το θέλουν. Και τώρα το πουλάνε. Ναι.

Τέλος πάντων, πρόκειται για ένα θηρίο 1500 τετραγωνικών σε τέσσερα επίπεδα, με ασανσέρ, 8 υπνοδωμάτια, πάρκινγκ για έξι αυτοκίνητα, πισίνα και κήπο. Ένα τέρας. Αλλά ένα πολύ εντυπωσιακό τέρας. Έναν Όπτιμους Πράιμ της αρχιτεκτονικής.

061

051

Εδώ βλέπεις το home theater. Το σπιτόσκυλο θα άλλαζε τους καναπέδες, ίσως να έβαζε κι ένα πάσο μπροστά από το μπαρ (δεν μπορεί, τόσα ψυγεία ένα βουητό θα το βγάζουν) αλλά κατά τα άλλα έτσι θα το είχε το δικό του: Με την οθόνη τεράστια, πάνω στη μάπα κατευθείαν.

071

08

H χλίδα του σπιτιού φαίνεται παντοιοτρόπως, το σπιτόσκυλο βλέπεις ότι σε πάει λάου λάου για να μη σου πέσει βαριά, σαν εφτά κομμάτια γαλακτομπούρεκο. Εδώ η σκάλα, γκράντε και μοντέρνα, με μια λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά: Τα LED αποκάτω από τα σκαλοπάτια. Εντυπωσιακά και χρήσιμα (φωτίζουν τα σκαλοπάτια), θα είχαν ένα πιο sci-fi εφέ αν ήταν και ευαίσθητα στην πίεση -και άναβαν με κάθε βήμα.

09

10

Όπως γίνεται συνήθως στις σχέσεις, φτάνοντας στο υπνοδωμάτιο αρχίζουν τα προβλήματα. Το μάστερ μπέντρουμ (ή ένα από τα μάστερ μπέντρουμζ, καταλαβαίνεις τώρα) είναι μια ωδή στην ασπρίλα με έναν τοίχο από ξύλο, και το κρεβάτι στη μέση. Αν κάτι σου θυμίζει, έχεις δίκιο, ναι, στην άκρη της γλώσσας σου είναι, πέστο: Ξενοδοχείο. Πολυτελές ξενοδοχείο, μεν, αλλά ξενοδοχείο. Το σπιτόσκυλο δεν επικροτεί καθόλου -κι ας υπάρχει και η απαραίτητη walk-in closet (από αυτές που του αρέσουν πολύ):

11

Αλλά ας δούμε το μάστερ μπάθρουμ:

13

12

Είναι μεγάλο, είναι ευρύχωρο, είναι μπεζ. Έχει και μια μεγάλη μπανιέρα με κάτι περίεργες ψηφίδες και μια εντοιχισμένη τηλεόραση ανθεκτική στους υδρατμούς, για να ξαπλάρεις και να βλέπεις κουτσομπολιά καθώς τσαλαβουτάς στις μπουρμπουλήθρες. Αλλά τί παίζει με τα δύο ντους; Το σπιτόσκυλο ξέρει ότι πολλά από αυτά τα υπερ-χλιδάτα σπίτια έχουν his και hers μπάνια στις μάστερ σουίτες τους, δηλαδή αλλού πάει ο κύριος να κάνει το χοντρό του, αλλού η κυρία να κάνει το ψιλό της. Αυτό πάντα του προκαλούσε απορία, γιατί δηλαδή θα της πέσει ο κώλος της κυρίας να πάει στο τέρμα του διαδρόμου να κάνει τα τσίσα της σε έναν από τους άλλους καμπινέδες του μεγάρου, τη μία στις τόσες που της έρθουν ταυτόχρονα με του κυρίου. Άσε και το άλλο. Βλέπεις εδώ δύο ντους. Σε ποιά περίπτωση μπορεί να είναι τόσο επείγον το ντους που και ο κύριος και η κυρία πρέπει να κάνουν ταυτόχρονα; Το σπιτόσκυλο μπορεί να σκεφτεί μόνο μία. Και για κανένα λόγο δεν χρειάζεται να κάνουνε ντους χώρια.

14

15

Έχουμε και λέμε, 12 στο τραπέζι και 8 στο νησί, είκοσι άνθρωποι μπορούν να πάρουν πρωινό ταυτόχρονα σε ετούτη εδώ την κουζίνα. Δεδομένου ότι υπάρχουν 8 υπνοδωμάτια, λοιπόν, γίνεται σαφές σε ποιον απευθύνεται αυτό το σπίτι: Σε  σόου τύπου Βig Brother,  ή στην octomom. Ως δωμάτιο, βέβαια, είναι φανταστική, με άπλα απεριόριστη, αλλά είκοσι πορτοκαλί καρέκλες;

16

Αυτό εδώ το σπιτόσκυλο δεν ξέρει ακριβώς τι είναι. Γραφείο; Και οι τέσσερις καρέκλες με τα ροδάκια τί ρόλο βαράνε;

17

18

Βλέποντας τους κοινόχρηστους χώρους, τα λίβινγκ ρουμ και τα τοιαύτα, η αίσθηση "ξενοδοχείο" γίνεται ακόμα πιο έντονη. Μπορεί να φταίει το ξενοδοχιλίκι που αποπνέουν τα χρώματα ή οι απαράδεκτες κουρτίνες, ό,τι κι αν είναι καταστρέφει την αίσθηση του σπιτιού, του μέρους που πας για να κουλάρεις.

19

20

Μιας και είπαμε κουλάρεις: Το ωραιότερο μέρος του σπιτιού είναι πιθανότατα η ωραιότατη και αρκετά μεγάλη εσωτερική πισίνα, που μ' αυτή τη μορφή, με τις μεγάλες τζαμαρίες που ανοίγουν και έτσι δεν σου 'ρχεται η εντύπωση ότι είσαι σε κολυμβητήριο γυμναστηρίου, είναι ό,τι πρέπει για το βροχερό και μόνιμα παγωμένο Λονδίνο. Το σπιτόσκυλο θα προτιμούσε ένα ξύλινο ντεκ απ' έξω, κατα τ' άλλα is sold.

21

Κι ορίστε το σπίτι όπως φαίνεται από πίσω με τον κήπο του και τα τέσσερα επίπεδά του σε όλο τους το μεγαλείο. Είπαμε, το φτιάξανε αυτοί και το πουλάνε 35 εκατομμύρια λίρες.

Ψήνεσαι;

Ακόμα περισσότερο Λονδίνο:
Ένα διαμέρισμα 13 τετραγωνικά στο Λονδίνο
Το Λονδίνο τη νύχτα
Μια άγνωστη πόλη κάτω απ’ το Λονδίνο
Ένα loft στο Λονδίνο
Ένα μπατσελορετιρέ στο Λονδίνο
Ένα εξωφρενικά στενό και πανάκριβο townhouse στο Λονδίνο
Το ακριβότερο (;) σπίτι και το ακριβότερο διαμέρισμα του κόσμου -στο Λονδίνο.

Διαφήμιση 300×250 Google