Πωλείται: Όχι Το Σπίτι Του Νταϊφά Στο Παλαιό Φάληρο

daifa

Αν έχεις περάσει από την λεωφόρο Ποσειδώνος κι έχεις μάτια και βλέπεις, δεν μπορεί, το 'χεις προσέξει το σπίτι ετούτο. Είναι ένα πέτρινο παλιό αρχοντικό ανάμεσα στις 8όροφες πολυκατοικίες, πολύ σεμνό και κομψό, στο νούμερο 53. Έ, σύμφωνα με το blog της Εύας, βγήκε πωλητήριο, πάει, πωλείται. Το σπιτόσκυλο αντιγράφει ιστορικά δεδομένα:

Κατασκευάστηκε το 1939 και πρωτοκατοικήθηκε από την οικογένεια εφοπλιστών Δημάδη. Όταν εκείνοι, το 1970, θέλησαν να το πουλήσουν, θέτωντας όρους: α) Να μη γίνει ποτέ πολυκατοικία και β) Να μη ξεριζωθούν η ελιά και συκιά της αυλής φυτεμένες απο το γιο της οικογένειας που σκοτώθηκε ως πιλότος της RAF. Έτσι ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σταύρος Νταϊφάς το αγόρασε για να κάνει εκεί τις διακοπές του! Τότε η ελίτ της Αθήνας έκανε διακοπές στο Παλαιό Φάληρο. Έτσι μέχρι σήμερα για εμάς τους Πειραιώτες το σπίτι της Ποσειδώνος 53, ήταν ένα σήμα κατατεθέν. Το κληρονόμησε η κόρη, Ειρήνη Νταϊφά -το μοναχοπαίδι της οικογένειας- και το ανακαίνισε εσωτερικά διατηρώντας, το κλασικό ύφος με τις αντίκες και κομμάτια από το εξωτερικό με κάποιες σύγχρονες πινελιές.

Η τιμή δεν έχει γίνει γνωστή -ακόμα-, αλλά το σπιτόσκυλο is on it. Διάβασε περισσότερα εδώ.

UPDATE: Το σπίτι που πωλείται τελικά ΔΕΝ είναι του Νταϊφά, είναι άλλο παρόμοιο στο διπλανό τετράγωνο. Διάβασε λεπτομέρειες εδώ.

Διαφήμιση 300×250 Google