Ένα Σπίτι Στην Τενερίφη: Η Θέα

jardin-del-sol-1

Το σπιτόσκυλο λατρεύει πολλά μέρη στην Ελλάδα, αλλά λίγα περισσότερο από τη Σαντορίνη, αν και οφείλει να δηλώσει πως σε κάθε περίπτωση έχει να κάνει με το χώρο, το τοπίο, ενίοτε και μερική αρχιτεκτονική, αλλά ποτέ με τους ανθρώπους. Τέλος πάντων, οι φωτογραφίες από αυτό το  σπίτι θυμίζουν έντονα Σαντορίνη αλλά να που στην πραγματικότητα απεικονίζουν ένα σπίτι στην Τενερίφη των Καναρίων Νησιών, ιδιοκτησίας Ισπανίας, στον Ατλαντικό. Πρόκειται για μια σπιταρόνα στο γκρεμό, 300 μέτρα ψηλότερα από μια μαύρη παραλία ηφαιστειογενών βοτσάλων, χτισμένη σε οικόπεδο 630 τετραγωνικών,  με απερίγραπτη θέα, και πολύ γυμνό τσιμέντο. Την έφτιαξαν αυτοί. 'Εμπα για τα περαιτέρω.

jardin-del-sol-3

jardin-del-sol-2

Η θέα, όπως και να το κάνουμε, είναι μνημειώδης. Το σπιτόσκυλο θα μπορούσε να περάσει ατέλειωτα απογεύματα ξαπλωμένος σε μια μαλακιά ξαπλώστρα εκεί στο ξύλινο ντεκ, διαβάζοντας και ατενίζοντας το υπερπέραν και ίσως και την Αμερική με τη σπιτοσκύλα. Αλλά πώς είναι από μέσα;

jardin-house-5

jardin-house-3

jardin-house-2

jardin-del-sol-9

jardin-del-sol-8

jardin-del-sol-7

Αν σου μοιάζει κρύο, ψυχρό κι ανάποδο, είναι επειδή είναι. Τσιμέντο, μινιμαλισμένιοι χώροι, και λίγο ξύλο για να σπάσει η γκριζίλα,  δείχνουν ότι  αυτό είναι ένα σπίτι που χτίστηκε περισσότερο για να κοσμήσει το portfolio του αρχιτέκτονα και ίσως και κανένα χλιδοκόφι τέιμπλ μπουκ, και λιγότερο για να ξεκαλοκαιριάζει ο μιλιονέρ ιδιοκτήτης. Δεν είναι άσχημο. Αλλά είναι πολύ, πώς να το πει το σπιτόσκυλο, αρχιτεκτουά.

Ναι, αυτή είναι η σωστή λέξη.

Θυμήσου ακόμα:
Υπόσκαφα παντού
Ο μύθος της ασπρίλας του Αιγαίου
Σπίτια στο γκρεμό

Διαφήμιση 300×250 Google