Μια Τσιμεντένια Ακίδα Στο Γκρεμό

Αυτό το πράγμα που βλέπεις είναι ένα σπίτι στη Χερές της Πορτογαλίας. Ναι. Ένα τσιμεντένιο κουτί, ουσιαστικά, τοποθετημένο μέσα στο δάσος, με ένα άκρο του να εξέχει στο γκρεμό. Είναι ασυνήθιστο. Είναι αλλόκοτο. Είναι αλλοπρόσαλλο. Ένα επαναστατικό κομμάτι του κεφαλιού του σπιτόσκυλου το βρίσκει ακαταμάχητο. Τι συμβαίνει;

Έμπα για φωτογραφίες και κους κους.

Λοιπόν, το σπιτόσκυλο το σκέφτηκε καλά και δεν μπορεί να διανοηθεί κανένα λόγο για το να ζμπρώξεις το σπίτι σου πέντε μέτρα απ' το χείλος του γκρεμού. Δεν έφτανε το οικόπεδο; Δεν θέλανε να φτιάξουν όροφο; Θέλανε να μαζεύουν πιο εύκολα τα φρούτα απ' το απέναντι δέντρο; Ή μήπως το εγώ κάποιου παλαβιάρη καλλιτέκτονα είπε να οργιάσει; Ποιος ξέρει.

(παρεμπιπτόντως: το έφτιαξαν αυτοί)

Όπως βλέπεις από την άλλη πλευρά υπάρχει ωραία θέα -νερό πίσω απ΄τα δέντρα. Το σπιτόσκυλο υποπτεύεται πως αυτή η άσπρη πόρτα που βλέπεις πάνω αριστερά είναι η εξώπορτα, στην οποία προφανώς φτάνεις σκαρφαλώνοντας αυτά τα σκαλοπάτια-τσιμεντόλιθους.

Το εσωτερικό το σπίτι είναι φωτεινό, στενό, με ένα άχρηστο σκαλοπατάκι και τεράστιες γυάλινες επιφάνειες που καλά θα κάνουν να είναι αυτοκαθαριζόμενες, αλλιώς η όποια Γιολάντα κληθεί να τις πλένει θα βογκήξει.

Εδώ όμως είναι το ζουμί: Η θέα. Η θέα! Καθισμένος στην άκρη του σπιτιού, που είναι πέρα από την άκρη του γκρεμού, κοιτάς ένα διάφανο τοίχο που κοιτάει στα δέντρα και το νερό απέναντι. Οι ιδιοκτήτες έχουνε βάλει τραπεζαρία εκεί πέρα, αλλά το σπιτόσκυλο θα έβαζε γραφείο και δυο πολυθρόνες, να κάθονται με τη σπιτοσκύλα να χαζεύουν τη φύση να αλλάζει η χρώματα καθώς η μέρα προχωράει. Αριστούργημα!

Βεβαίως, αναρωτιέται κανείς πώς θα το καθάριζε αυτό το τζάμι απ' έξω η Γιολάντα.

Απ' το πλάι το σπίτι μοιάζει με τροχοκινούμενο με μεγάλα ανοίγματα, χωρίς καθόλου κουρτίνες, και επίσης μοιάζει μισοτελειωμένο.

Ετούτη η λήψη δείχνει πως ο εξωτερικός χώρος είναι υποτυπωδώς διαμορφωμένος, οπότε οι ιδιοκτήτες δεν θέλουν να ζουν σε κάτι που μοιάζει με πάρκο, αλλά σε κάτι που μοιάζει με δάσος, με χώμα και ζουζούνια και ζωάκια και απ' όλα. Το σπιτόσκυλο είναι flabbergasted με την παραδοξότητα αυτού του σπιτιού, και έτσι δεν έχει να πει  κάτι άλλο, τα λόγια του τέλειωσαν, σειρά σου.

Εν τω μεταξύ, θυμήσου κάτι άλλο παλαβό κι ασυνήθιστο που είδες πρόσφατα στην Πορτογαλία.

Διαφήμιση 300×250 Google