Η Μεγαλύτερη Μείωση Τιμής Στην Ιστορία Του Real Estate;

Το σπιτόσκυλο έχει κόψει λίγο την αρθρογραφία πάνω στο θέμα της κρίσης στην κτηματαγορά, γιατί είναι στενάχωρο όπως και να το κάνουμε, και βαριέται να λέει και συνέχεια "οι τιμές πέφτουνε", καταντά μονότονο. Μα όταν σκάει κάτι τέτοιο, δεν μπορεί, πρέπει να το επικοινωνήσει:

Ένας τύπος ονόματι Αμίτ Μπεν Χαΐμ αγόρασε ένα χλιδάτο διαμέρισμα στον 40ο όροφο του υπερ-χλιδάτου κτιρίου 15 Central Park West τον Απρίλιο του 2008. Πλήρωσε 21,5 εκατομμύρια δολάρια. Δυο μήνες αργότερα (δυο μήνες!) το έβγαλε προς πώληση. Η τιμή που ζητούσε: 80 εκατομμύρια δολάρια. Ναι. ΟΓΔΟΝΤΑ. Τέσσερις φορές πάνω αυτά που έδωσε.

Όπως καταλαβαίνεις, με την αγορά ακινήτων στα βάραθρα, δεν βρέθηκε κανένας ηλίθιος να το ψωνίσει (αν και ο γκόμενος της Μαντόνας μπεϊζμπολίστας Άλεξ Ροντρίγκεζ λέγεται πως το σκεφτόταν), οπότε τις προάλλες ο  κύριος Μπεν Χαΐμ έριξε την τιμή του διαμερίσματός του στα 47,5 εκατομμύρια δολάρια. Μια μείωση 32,5 εκατομμυρίων, δηλαδή, τη μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί ποτέ, πιθανότατα. Και βέβαια, ακόμα ζητάει πάνω από τα διπλά από όσα έδωσε πριν από λιγότερο από έναν χρόνο.

Το σπιτόσκυλο  πιστεύει ότι αυτοί οι αποτρελαμένοι πλούσιοι αυτά τα νούμερα τυχαία τα πετάνε στον αέρα, "πόσο να το δώσουμε", αναρωτιούνται, και μετά παίρνουν το ύφος του Dr. Evil και λένε "EIGHTY MILLION DOLLARS", με στόμφο.

Εσύ έμπα να μάθεις περισσότερα για το διαμέρισμα αυτό καθ' αυτό και να δεις και την κάτοψή του.

Αν έχει καμία σημασία, το διαμέρισμα είναι ρετιρέ, έχει 4 υπνοδωμάτια, έκταση λίγο μικρότερη από 500 τετραγωνικά, ένα τζάκι (μόνο!), πέντε μπάνια και ένα WC, κι ένα διαμέρισμα 100 τετραγωνικών σε χαμηλότερο όροφο για το υπηρετικό προσωπικό. Η κάτοψή του είναι αυτή:

Αν είσαι τελείως μουρλός, μπορείς να το αγοράσεις εδώ.

Θυμήσου περισσότερη Νέα Υόρκη.
Και περισσότερες σκυλοσπιταρόνες.

Διαφήμιση 300×250 Google