Η Ζάχα Χαντίντ Και Το Διαστημόπλοιο Της Αμβέρσας

To σπιτόσκυλο δεν λατρεύει την Ιρανή starchitect Ζάχα Χαντίντ, δεν είναι μυστικό αυτό, και τώρα εδώ σου δείχνει το νέο πρότζεκτ του μούλτι-μίλιον-ντόλαρ γραφείου της, την ανακαίνιση του διοικητικού κτιρίου στο λιμάνι της Αντβέρπης (έτσι γράφεται;) Αμβέρσας στο Βέλγιο. Σύμφωνα με το φιλόδοξο πλάνο, η Ζάχα Χαντίντ θα σχεδιάσει ένα διαστημόπλοιο το οποίο θα εκτοξευτεί κάποια στιγμή το 2012, και το οποίο ένα χρόνο αργότερα θα ξαναπέσει στη  Γη, και συγκεκριμένα απάνω στο υπάρχον παραδοσιακό διοικητικό κτίριο του λιμανιού της Αντβέρπης (ή μήπως Ατβέρπης;) Αμβέρσας και έτσι θα ολοκληρωθεί η ανακαίνιση.

Ή μπορεί να μη γίνουν έτσι τα πράγματα ακριβώς.

Όπως βλέπεις, το νέο κτίριο είναι εμβληματικό, και η αντιδιαστολή του κομψού και παραδοσιακού παλιού κτιρίου με τη νέα γυάλινη γωνιώδη προσθήκη είναι κραυγαλέα και εντυπωσιακή, και ένα λαμπρό νέο γι' αυτούς που πιστεύουν ότι η ανθρωπότητα οφείλει να προκαλέσει το ενδιαφέρον των εξωγήινων, όχι να κάθεται να περιμένει. Έμπα για περισσότερες φωτογραφίες.

Αυτό από πίσω, ναι, είναι μια γέφυρα Καλατράβα. Ο Ρεμ Κούλχαας και ο Ζαν Νουβέλ λείπουν για να συμπληρωθεί καρέ για starchitect μπιρίμπα.

Αν και μπορεί να του δώσει άνετα το χαρακτηρισμό "εκτρωματικό", το σπιτόσκυλο τολμά να αποφανθεί πως δεν είναι 100% σίγουρο πως δεν θα ήθελε να δει από κοντά αυτό το πράγμα.

Αυτό το σχέδιο βροντοφωνάζει "ΛΑΘΟΣ" απ' όπου κι αν το δεις. Το σπιτόσκυλο δεν ξέρει τι λες, αλλά όταν είδε αυτά τα renderings το πρώτο πράγμα που θυμήθηκε ήταν το τέλος του Watchmen.

Θυμήσου: Η Ζάχα στο πάρκο.

Διαφήμιση 300×250 Google