Αγόρασε: Ένα Ποταμόσπιτο Στον Άμστελ

Το σπιτόσκυλο σου 'χει ξαναγράψει για τα ποταμόσπιτα στο Άμστερνταμ, που τα είδε και πολύ αστεία του φάνηκαν. Αναρωτιέται ακόμα αν οι τουαλέτες τους είναι κανονικές, σαν τις δικές μας, ή απλές τρύπες και κάνεις τσίσα κατευθείαν στο ποτάμι.

Τέλος πάντων, βρήκε πρόσφατα ένα άρθρο για ένα τυπικό τέτοιο ποταμόσπιτο που πωλείται, και είδε την τιμή, και το έφυγε το καφάσι: 579.000 ευρώ για το Vios (και Πολιτεία;), ένα ποταμόπλοιο του 1920 που μετατράπηκε σε ποταμόσπιτο το 1960. Η ωφέλιμη επιφάνειά του είναι 110 τετραγωνικά, έχει και μηχανή αν θες να το πας βόλτα, ενώ στην τιμή είναι και η θέση που το παρκάρεις (σίγουρα υπάρχει άλλη ορολογία, το σπιτόσκυλο δεν ντρέπεται να δηλώσει πως την αγνοεί). Υπάρχουν 3000 τέτοιες θέσεις όλες-όλες στο Άμστερνταμ, λέει.

Έμπα μέσα για να πάρεις μιαν ιδέα, πώς είναι να ζεις σ' ένα αληθινό ποταμόπλοιο του Άμστερνταμ.

Όπου και να κοιτάξεις, καταλαβαίνεις ότι εδώ είναι πλοίο. Το ταβάνι είναι χαμηλό, οι  χώροι περιορισμένοι, τα παράθυρα μικρά. Αυτό είναι ένα γραφειάκι που θυμίζει τα γραφεία στις καμπίνες των επιβατηγών του Αιγαίου.

Ένα πιτσιρίκι πολύ θα εκτιμούσε το κρεβάτι αυτό που μοιάζει με σπηλιά και, με μερικές μετατροπές, και με  φρούριο. Το σπιτόσκυλο όχι.

Το πηδάλιο όπου μπορείς να ανέβεις για να βγάλεις το ποταμόπλοιο τσάρκα στον Άμστελ και να τσουγκρίσεις με άλλα ποταμόπλοια είναι το αυθεντικό, δεν αλλάχτηκε, κι αυτό είναι ένας λόγος παραπάνω να μην το βγάλεις τσάρκα στον Άμστελ.

Αυτή η κρεβατοκάμαρα κάνει μιαν απόπειρα να μοιάσει σαν διαμέρισμα, αλλά τα φινιστρίνια και το παράθυρο στο ταβάνι-κατάστρωμα προδίδουν.

Το σαλόνι είναι το ωραιότερο μέρος του πλοίου, με ξύλινο πάτωμα και την απαραίτητη ΙΚΕΑ Poang. Το σπιτόσκυλο μόλις αναρωτήθηκε: Κι αν κουνάει; Το σπιτόσκυλο παθαίνει αναγούλα μόνο στη σκέψη.

Εσύ τι λες; Θα έμενες σε ένα ποταμόπλοιο στον Άμστελ; Είναι σε κεντρικό σημείο, πολύ βολικό σε περίπτωση πλημμύρας, ρουστίκ και εναλλακτικό, με αποχέτευση που ποτέ δε βουλώνει, και ωραίο όνομα. Αλλά 570 χιλιάρικα;

Θυμήσου έναν καλύτερο τρόπο να ζεις στο ποτάμι.

Διαφήμιση 300×250 Google