Down Under: Δυο Σπίτια Στην Αυστραλία

To σπιτόσκυλο συμπαθεί την Αυστραλία. Δεν ξέρει ακριβώς το γιατί, ίσως γιατί είναι πάρα πάρα πολύ μακριά από εδώ, και ότι είναι μακριά από εδώ είναι καλό, και το σπιτόσκυλο πάντα ήθελε να πάει μακριά από εδώ, γιατί όχι και στην Αυστραλία. Σήμερα το σπιτόσκυλο θα σου δείξει δύο σπίτια αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους, αλλά αρκούντως εντυπωσιακά, και τα δύο εκεί, πολύ μακριά από εδώ.

Το ένα είναι ρετιρέ, το άλλο beach house. Έμπα μέσα να τα δεις.

To beach house, που το είδες κι από πάνω, είναι το εξής.

Χτισμένο σε μια πλαγιά ανάμεσα σε άλλα σπίτια, ο αρχιτέκτονας το σχεδίασε ώστε να πετύχει την καλύτερη δυνατή θέα στο σαλόνι. Αυτό ήταν το κύριο μέλημα. Η θέα. Μερακλής.

Ωραία η διάφανη γωνία και το τσιμεντένιο ταβάνι, φανταστική η θέα (μπράβο αρχιτέκτονα) αλλά οι κουρτίνες και ο καναπές είναι λίγο ίου.

Πάμε όμως στο ρετιρέ.

Σε πολύ κεντρικό σημείο, με θέα το Βοτανικό κήπο του Σίντεϊ, αυτό το αριστούργημα βρίσκεται στην κορυφή ενός κτιρίου σχεδιασμένου από τον Ρέντσο Πιάνο. Oh yes. Κοίτα και τι άλλο περιλαμβάνει η θέα:

Ω ναι, η όπερα.

Τώρα, το σπιτόσκυλο δεν ξέρει πολλά για το συγκεκριμένο διαμέρισμα, ούτε μέγεθος ούτε διαρρύθμιση ούτε τιμή (είναι λίγο ασαφής και ο μεσίτης), οπότε ας αφήσουμε την εικόνα να μιλήσει.

Παρ' όλο που το σπιτόσκυλο λατρεύει τα beach houses, στη συγκεκριμένη περίπτωση τολμά να δηλώσει πως προτιμά το ρετιρέ. Συμφωνείς;

via hdf, luxist

Διαφήμιση 300×250 Google