Η Καλύτερη Κάτοψη Σπιτιού Ever;

Λοιπόν, αυτό είναι ένα ωραίο σπίτι στο Ντάλας του Τέξας, μοντέρνο και μεγάλο, αλλά το σπιτόσκυλο θα στο δείξει για άλλο λόγο: Επειδή έχει ίσως την καλύτερη κάτοψη που έχουν δει τα έμπειρα μάτια του. Μπες μέσα για φωτογραφίες και commentary.

Ετούτη εδώ η πολύ καλή λήψη σου δείχνει: Το σαλόνι, στο βάθος την κουζίνα, έξω την εσωτερική αυλή, δίπλα στην αυλή εκεί που είναι ο γκρίζος τοίχος το γκαράζ, δίπλα στο γκαράζ την καμπάνα. Παρατηρείς λιτές γραμμές, μίνιμαλ γκριζίλα, τσιμεντίλα κι άλλα πράγματα που κανονικά δεν πολυσυμπαθεί το σπιτόσκυλο. Θα δεις κι ακόμα χειρότερα πριν δεις τα καλύτερα.

Το σαλόνι από την άλλη, βλέπεις αριστερά το τζάκι,  στο βάθος η σκάλα που οδηγεί απάνω, βάθος δεξιά η είσοδος του σπιτιού, ακόμα πιο βάθος δεξιά το μάστερ μπέντρουμ. Αριστερά είναι η "πλάτη" του σπιτιού, γυρισμένη στην πρασινάδα κι έναν αυτοκινητόδρομο πιο πέρα. Το σπίτι είναι γυρισμένο προς την πλευρά της εσωτερικής αυλής, πολυ σοφά.

Η είσοδος, γυμνή και γκρίζα, με το αλλόκοτο χαλί, κοιτάει φάτσα κάρτα σ' αυτό το Τζιακομετοειδές άγαλμα απ' έξω. Είναι τέχνη και άποψη. Το σπιτόσκυλο πιστεύει πως είναι, επίσης, άχρηστος χώρος. Τέλος πάντων.

Το σπίτι όπως σιγά-σιγά καταλαβαίνεις, κάνει ένα Π γύρω από την αυλή με την πισίνα. Ο τσιμεντένιος τοίχος το χωρίζει απ'τον έξω κόσμο. Η ξανθιά πόρτα στο βάθος είναι η εξώπορτα -μπαίνεις κατευθείαν στην αυλή, περνάς δίπλα από το μάστερ, και μπαίνεις από άλλη  εξώπορτα στο κυρίως σπίτι. Το σπιτόσκυλο βρίσκει τη διάταξη  εξαιρετική για κλίματα ζεστά. Θαυμάσιο. Μόνο που θα ήθελε περισσότερο ξύλο στην αυλή, ένα deck,  όχι όλο τσιμέντο -και, προς θεού, τι είναι αυτά τα φαλλόμορφα αγάλματα στο βάθος.

Αααα! Τη νύχτα ζωντανεύουν! Οι υπερβολικά δραματικοί  φωτισμοί δεν είναι του γούστου του σπιτόσκυλου, που σ' αυτά τα πράγματα δεν είναι καθόλου flamboyant.

Σ' αυτή την κουλή φωτογραφία βλέπεις το μπαλκονάκι του μικροσκοπικού δευτέρου ορόφου, το οποίο εξέχει στο μπροστινό μέρος του σπιτιού, και είναι το πιθανότερο σημείο από όπου θα μπει ο διαρρήκτης. Από κάτω, δυο κοτρώνες κι ένας πάγκος όπου ποτέ κανείς δεν θα κάτσει (είμαστε έξω από την έξω εξώπορτα, θυμίζει το σπιτόσκυλο).

Εδώ βλέπεις ανφάς την καμπάνα, το ανεξάρτητο δωματιάκι (με τζάκι!) με τη δική του κουζινίτσα και μπάνιο όπου μπορείς να εξορίσεις τη θεία Ευτέρπη. Το αρνητικό είναι ότι βλέπει φάτσα-κάρτα το μάστερ μπέντρουμ. Το σπιτόσκυλο, ωστόσο, αν τσίμπαγε αυτό το σπίτι, θα το είχε μετατρέψει στο υπέρτατο home office πριν πεις "εργονομική καρέκλα".

Η μέσα εξώπορτα και μια άποψη του σαλονιού όπως φαίνεται μόλις διαβείς την έξω εξώπορτα.

Η μέσα εξώπορτα όπως φαίνεται έξω από την έξω εξώπορτα. Το σπιτόσκυλο έχει να πει ότι τα υπεράριθμα σποτάκια και το αμμοβολημένο γυαλί του κάνουν λίγο 2005, αλλά τέλος πάντων.

Η έξω εξώπορτα από πιο μακριά -πόσο να πληρώνει ο κάτοικος στη ΔΕΗ;

Κι ερχόμαστε στο ζουμί της υπόθεσης: 520 τετραγωνικά, με γκαράζ 3 αυτοκινήτων, τρία υπνοδωμάτια -τα  δύο στον οροφίσκο πάνω απ' το μάστερ, λίγες πόρτες -μα πολλές εξώπορτες, μεγάλη πισίνα, άπλα, ανοιχτοί χώροι, θαυμάσιο, θαυμάσιο. Το σπιτόσκυλο σε συμβουλεύει να τυπώσεις την αποπάνω κάτοψη, ποιος ξέρει, μπορεί να σου πέσει το λαχείο το Πρωτοχρονιάτικο.

Θυμήσου περισσότερο Τέξας:
Το  νέο σπίτι του Μπους
Πώς έχτισε το σπίτι του ο Τζέισον
Πώς έχτισε το σπίτι του ο Μπλέικ
Πώς έχτισε το σπίτι του ο Ντέιβ
Το ατσαλένιο σπίτι

via contemporist

Διαφήμιση 300×250 Google