Το Σπίτι Στο Κύμα

Ετούτο το αριστούργημα βρίσκεται στην Αυστραλία, ένα μέρος μακρινό που όμως μοιάζει να παράγει δυσανάλογα πολλή ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική. Κοίτα να δεις τώρα: Το σπιτόσκυλο ανησυχεί για την υπερθέρμανση του πλανήτη και καταλαβαίνει πολύ καλά πως είναι πιθανόν σε δυο δεκαετίες ετούτο το σπίτι να είναι υποβρύχιο, αλλά δεν μπορεί να αναγνωρίσει  πως το να σου σκάει το κύμα στη βεράντα, να σου πιτσιλάν οι αλμυρές σταγόνες τη μπαλκονόπορτα,  έχει μια γοητεία. Συν τα λεφτά που θα γλυτώσεις απ' τα καζανάκια, κατουρώντας κάθε πρωί στη θάλασσα.

Έμπα μέσα για περισσότερες φωτογραφίες και πληροφορίες

Πρώτα ας πάμε στο πλάι, όπου υπάρχει αυτή η κομψή γωνιά η περιβαλλόμενη απ' την πολυεπίπεδη πισίνα, που σου επιτρέπει να αράζεις και  να κουλάρεις παντοιοτρόπως, στεγνός ή μουλιασμένος.

Η θέα, βέβαια, είναι δωσμένη στη θάλασσα με τις αχανείς τζαμαρίες. Το νερό είναι τρομερά κοντά, άμα σηκώσει κύμα πάει, πιτσιλίστικες.

Στο εσωτερικό το σπίτι είναι δίπατο με ανοιχτό το σαλόνι και εσωτερικό μπαλκόνι. Το σπιτόσκυλο έχει βαρεθεί τα έπιπλα από ρατάν από τότε που ήταν στη μόδα, circa 2007, και πλέον μόλις τα βλέπει παθαίνει το άγχος της καφετέριας, μου φτύσαν τον καφέ ή όχι;

Όπως βλέπεις, η παραλία είναι δυο βήματα απ' το σπίτι. Στην Ελλάδα θα ήταν καραμπινάτα παράνομο, αλλά του σπιτόσκυλου δεν του μοιάζει τραγικό, ή λάθος.

Το σπίτι θα δημοπρατηθεί (καταραμένη ύφεση) στις 10 Ιανουαρίου. Πληροφορίες εδώ.

Δες ακόμα περισσότερη Αυστραλία:
Ένα ακόμα καλύτερο παραλιόσπιτο
Το Monaco House
Ένα σπίτι στο Σίδνεϊ
Δυο ακόμα σπίτια στην Αυστραλία

Περισσότερα παραλιόσπιτα:
Ένα ελληνικό παραλιόσπιτο
Το παραλιόσπιτο του Λεονάρντο Ντι Κάπριο
Ένα ψιλο-άθλιο παραλιόσπιτο στο Μαλιμπού
Ένα τετραπλό παραλιόσπιτο στο Μαλιμπού
Το τέλειο παραλιόσπιτο του Μαλιμπού
Παραλιόσπιτα  στο Καβούρι

Διαφήμιση 300×250 Google