Το Πιο Αλλόκοτο Σπίτι Στο Λος Άνχελες

Το σπιτόσκυλο σου'χει δείξει σπίτια απ' την ηλιόλουστη Καλιφόρνια μπιφόρ, αλλά ετούτο εδώ είναι άλλο πράμα. Εντελώς άλλο.

Μιλάμε για 400 τετραγωνικά στη Βένις ("Βενετία", ναι) του Λος Άντζελες, που μοιάζουν με (τεράστιο) χωριάτικο σπίτι της Σαχάρας. Αλήθεια. Τι είδους άνθρωπος φτιάχνει κάτι τέτοιο στη χλιδάτη Καλιφόρνια; Τι άλλο: Καλλιτέχνες. Ένα ζευγάρι, η Βερονίκ Βιάλ και ο Φίλιπ Ντίξον, φωτογράφοι και οι δύο, το έχτισαν ετούτο το σπίτι το '95 και το είχαν για στούντιο και για φωλίτσα. Τον περασμένο Γενάρη του έβαλαν πωλητήριο ζητώντας 13 εκατομμύρια δολάρια (WTF!), πήραν πολύ λιγότερα (μηδέν) και τώρα κάνουν άλλη μια προσπάθεια, με το ακόμα εξωφρενικό αλλά τουλάχιστον επταψήφιο 8,295 εκ. Μπορείς να το τσιμπήσεις εδώ, αλλά πρώτα:

Έμπα να δεις περισσότερες φωτογραφίες.

Απ' έξω βλέπεις αυτό το χάλι, δεν φαντάζεσαι τί υπάρχει απομέσα, πράγμα πολύ χρήσιμο για την αποφυγή κακοποιών στοιχείων.

Από μέσα, όμως, μια περίεργη όαση.

Κοίτα τώρα: Σου θυμίζει τη Ματμάτα της Τυνησίας, ή τη Σαντορίνη, μέρη όπου ο κόσμος έχτιζε τα σπίτια του στο βράχο. Ή ένα χωριό Βεδουίνων στην Ιορδανία, που έχει μετατραπεί σε resort. Πάντως σπίτι του Λος Άντζελες δεν θυμίζει, αυτό είναι σίγουρο. Από πάνω βλέπεις την εσωτερική αυλή.

Η σμαραγδένια πισίνα-ποταμάκι φιδογυρίζει στους χώρους του σπιτιού, πράγμα ωραίο. Επίσης μοιάζει τραγικά ρηχή, σα φτιαγμένη να σουλατσάρεις τσαλαβουτώντας, πράγμα πάντα διασκεδαστικό και ευχάριστο.

Σ΄αυτή την πανοραμική άποψη της εσωτερικής αυλής βλέπεις ότι το concept είναι τουλάχιστον συνεπές. Το σπίτι δεν το έχουν φτιάξει στο στύλ των σπιτιών της Τυνησίας -το έχουν χτίσει ακριβώς ως Τυνήσιο σπίτι. Μόνο που δεν βρίσκονται στην έρημο, αλλά στην γεμάτη νερά Βένις του Λος Άντζελες. Ναι, έχει ζέστη και ήλιο. Αλλά το σπιτόσκυλο νομίζει πως το παραχέσανε, με το συμπάθειο.

Εσωτερικά η αισθητική παραμένει πιστή: Χτιστοί πάγκοι, "πρωτόγονες" και ακατέργαστες επιφάνειες.

Ένα σαλόνι με μαξιλάρια για να κάθεται ο κόσμος χάμω και επικό τζάκι με λευκές πέτρες μπροστά για να ψήνεις ολόκληρο γουρούνι. Το σπιτόσκυλο βλέπει όλο αυτό το εσκεμμένο στυλιζάρισμα και θυμάται την κολεξιόν ρούχων του Γουίλ Φέρελ στο Ζουλάντερ, που ήταν εμπνευσμένη από τους άστεγους. Το μυαλό του λειτουργεί περίεργα, πράγματι.

Τέλος πάντων, το ρεζουμέ είναι πως το σπίτι ετούτο, λέει το σπιτόσκυλο, δεν σε εμπνέει να χτίσεις και το δικό σου έτσι, αντίθετα με τις περισσότερες σκυλοσπιταρόνες που σου δείχνει, αλλά σε εμπνέει να αρχίσεις να ψάχνεις τίποτα φτηνά πέτρινα σπίτια σε ξεχασμένα χωριά για να τα ανακαινίσεις, φτάνοντας σε αποτέλεσμα σχετικά παρόμοιο με το παραπάνω, και περίπου εκατό φορές πιο φτηνό.

Ακόμα: Δες και κάμποσες λιγότερο αλλόκοτες και πολύ πιο εντυπωσιακές σκυλοσπιταρόνες πιο νότια, στο Σαν Ντιέγκο.

via luxist

Διαφήμιση 300×250 Google