Η Απίθανη Πυραμίδα Του Καζαχστάν

Όλα τα 'χει η Μαριορή, η πυραμίδα της έλειπε. Μη θέλοντας να μείνει πίσω από άλλες χώρες πλούσιες σε ενεργειακά κοιτάσματα, το Καζαχστάν, πατρίδα του Μπόρατ και άλλων γραφικών φιγουρών, διαθέτει από το 2006 το δικό του εμβληματικό αρχιτεκτονικό μνημείο made by έναν πρόμινεντ starchitect, εν προκειμένω τον κύριο Νόρμαν Φόστερ. Το deputydog έχει απίθανες φωτογραφίες απ' το μέσα κι απ' το έξω της εντυπωσιακής γυάλινης πυραμίδας, η οποία έχει κάποια στοιχεία αδιανόητα, όπως το  συνεδριακό τραπέζι που στη μέση έχει μια τρύπα που βλέπει τέσσερα επίπεδα κάτω, προφανώς για το ενδεχόμενο κάποιος εκ των συνέδρων να θέλει να αυτοκτονήσει από τη βαρεμάρα:

Έμπα για περισσότερα.

Η πυραμίδα, που βρίσκεται στην πρωτεύουσα Αστάνα, έχει ύψος 61 μέτρα, δεν είναι και πολύ τεράστια δηλαδή. Έχει πέντε  ορόφους πάνω απ' το έδαφος, και μια αίθουσα συναυλιών υπόγεια.

Να και η απίθανη αίθουσα συνεδριάσεων. Η τρύπα στη μέση οδηγεί τέσσερις ορόφους κάτω. Από πάνω, δε, υπάρχει μόνο γυαλί:

Το σπιτόσκυλο  γενικά αηδιάζει από τη βλαχομπαρόκ υπερβολή αυτών των πετρελαιοπλούσιων, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορεί να κρύψει έναν ανώμαλο θαυμασμό για την εξωφρενικότητα αυτού του σχεδίου.

Ίσως το πείραξαν οι αλλαγές του καιρού.

Δες περισσότερες φωτογραφίες της πυραμίδας εδώ.

Διαφήμιση 300×250 Google