Τα Μεγαλύτερα Σπίτια Στην Ελλάδα: Φιλοθέη

Το σπιτόσκυλο λατρεύει να χαζεύει τα σπίτια των ξένων ανθρώπων. Πες το αρρώστια, πες το κουτσομπολίτιδα, παθαίνει ένα κάτι βλέποντας τι έχει φτιάξει ο άλλος, πώς είναι τα δέντρα του κήπου του, τι χρώμα το 'χει βάψει, τι κάγκελα έχει βάλει στο μπαλκόνι. Εδώ και καιρό έχει κολλήσει και γκουγκλομαπίτιδα, την ασθένεια κατά την οποία ο ασθενής χαζεύει με τις ώρες τα σπίτια των αλλονόνε στο Google Maps. Και πάνω που το είχε ξεπεράσει λίγο, με αντιβιώσεις κι απ' όλα, βρίσκει αυτό. Το Live Maps της Microsoft δεν έχει φωτογραφίες παρμένες κατευθείαν αποπάνω, αλλά υπό γωνία, πράγμα που σου επιτρέπει να βλέπεις τα σπίτια σα να ήσουν σε έναν ουρανοξύστη απέναντι. Ω ναι, αυτό σημαίνει ότι ο δορυφόρος σαρώνει υπό γωνία την επιφάνεια της γης, για να βλέπεις εσύ πώς είναι η πρόσοψη του γείτονα, όχι μόνο η ταράτσα του.

Όπως καταλαβαίνεις το σπιτόσκυλο ξεσάλωσε: Βρήκε το σπίτι του (είδε και το αμάξι της γειτόνισσας παρκαρισμένο απ' έξω!), βρήκε το γραφείο του, και μετά άρχισε να κοιτά τριγύρω.

Η αγαπημένη περιοχή του σπιτόσκυλου στο λεκανοπέδιο, και το μέρος όπου θα ήθελε να μένει, δεν είναι καθόλου πρωτότυπο: Η Φιλοθέη είναι κοντά στο κέντρο, κοντά στα βόρεια, καταπράσινη και αραιοκατοικημένη. Μπορεί να σπάει τα νεύρα των επισκεπτών με την ηλίθια σήμανση των δρόμων, μπορεί να πρέπει να πάρεις το αυτοκίνητο για να βρεις εφημερίδα, αλλά κατά τα άλλα είναι το τέλειο προάστιο. Πράγμα που επιβεβαιώνεται κι από το Live Maps. Το σπιτόσκυλο χάζεψε αρκετή ώρα τις σπιταρόνες με τις πισίνες, μέχρι που πέτυχε τα τέρατα: Κάτι σπιταρόνες αναμφίβολα πλούσιων και διάσημων ιδιοκτητών, οπωσδήποτε άνω των 1000 τετραγωνικών, δίπλα δίπλα. Εκεί που τελειώνει η Φιλοθέη κι αρχίζει το βουνό, κοντά στα σύνορα με το Ψυχικό, υπάρχει ένα γιγάντιο οικοδομικό τετράγωνο όπου το σπιτόσκυλο είδε αυτό:

Μοιάζει με προσεδαφισμένο ούφο, αλλά είναι ένα αδιανόητο αρχιτεκτόνημα στην οδό Δρυάδων. Για το εντελώς αλλόκοτο σχήμα δεν χρειάζεται να στα πω, τα βλέπεις, πρόσεξε και τις λεπτομέρειες όμως, όμως την είσοδο του υπόγειου γκαράζ, και τη οροφή που υπονοεί την ύπαρξη ενός αναμφίβολα γιγαντώδους αιθρίου. Το σπιτόσκυλο έχει μια υπόνοια για το σε ποιον πολύ διάσημο Έλληνα ανήκει αυτή η γιγάντια σκυλοσπιταρόνα, αλλά δεν είναι και καρα-σίγουρο, οπότε περιμένει εσένα να το επιβεβαιώσεις. Όλες οι απόψεις συνηγορούν, στο ότι αυτό είναι το σπίτι του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου.

Στο ίδιο αχανές τετράγωνο, από την άλλη πλευρά, δε, υπήρχε αυτό:

Με την είσοδο από την πλατεία Ελευθερίας, ετούτο εδώ μοιάζει με πιο παραδοσιακή έπαυλη, ένα σπίτι-ξενοδοχείο όπου φαντάζεσαι να ζει μια οικογένεια με το όνομα Κάπγουελ ή Κάρινγκτον. Πρόσεξε το φυλάκιο στην αρχή του ευθύτατου driveway, τους φοίνικες και, βέβαια, το χώρο δίπλα στην πισίνα που μοιάζει φτιαγμένος για να φιλοξενεί πάρτι. Το σπιτόσκυλο δεν έχει ιδέα σε ποιον εξωστρεφή και πολύ σημαντικό μεγαλοπαράγοντα ανήκει το συγκεκριμένο σπίτι, αλλά είναι σχεδόν σίγουρο πως εσύ ξέρεις.

Τώρα, το σπιτόσκυλο οφείλει να αναφέρει πως δεν είναι καθόλου καλή ιδέα τα πιτσιρίκια που τα διαβάζουν αυτά να πάρουν το αυτοκινητάκι τους και να πάνε μια βόλτα από τα σπίτια αυτά. Πρώτον γιατί οι αναμφίβολα βλοσυροί κύριοι στις πύλες δεν θα χαρούν καθόλου να σε δουν να γυρωφέρνεις προκαλώντας τους εκνευρισμό, δεύτερον γιατί δεν πρόκειται να δεις και τίποτα, καθώς οι άνθρωποι αυτοί, που θέλουν την ησυχία τους, έχουν χτίσει γύρω γύρω τοίχους ψηλούς και έχουν φυτέψει δέντρα πυκνά ακριβώς για σένα.

That said, το σπιτόσκυλο τώρα χαίρεται πολύ με το καινούριο του παιχνίδι, και στρέφει το ενδιαφέρον του και σε άλλες, ακόμα πιο βόρειες περιοχές της Αττικής, για τα υπόλοιπα γιγάντια σπίτια των Ελλήνων πλούσιων και διάσημων.

Τι ωραίο που είναι το Ίντερνετ.

Δες ακόμα:
Ένα απίθανο τέρας στην Κηφισιά
Ακόμα μεγαλύτερα ελληνικά σπίτια, στην Εκάλη
Σπίτια ξένων πλούσιων και διάσημων στο Google Maps.
Σπίτια διάσημων ράπερ, επίσης στο Google Maps.
Τους μεγαλύτερους διάσημους αστέρες του real estate.

Διαφήμιση 300×250 Google