Το Προκάτ Μίνι Σπίτι

Ο νόμος στη Σουηδία επιτρέπει στους ιδιοκτήτες ακινήτων να χτίσουν ένα δεύτερο οίκημα στο οικόπεδό τους χωρίς να χρειάζεται άδεια, φτάνει το μέγεθός του να μην υπερβαίνει τα 15 τετραγωνικά. Το σπιτόσκυλο δεν ξέρει αν η Σουηδική πήρε αυτή την απόφαση ώστε οι υπήκοοι να έχουν ένα μέρος να αυτοκτονούν χωρίς να τα κάνουν χάλια στο κυρίως σπίτι, αλλά μπορεί να αντιληφθεί τη σοφία του νόμου. Το ίδιο και ο πιτσιρικάς αρχιτέκτων Γιόνας Βάγκελ, που έφτιαξε το Mini House, ενα προκατασκευασμένο σπιτάκι μεγέθους από 10 μέχρι 20 τετραγωνικά, με ενσωματωμένη βεραντούλα με πέργκολα. Ήταν το project που έφτιαξε για το μάστερ του -και τώρα πωλείται κανονικότατα. Το σπίτι είναι προκατασκευασμένο και συναρμολογείται μέσα σε μια μέρα από 2-3 άτομα -τα "κομμάτια", τα οποία είναι επτά, έρχονται σε "flat" συσκευασίες, σαν τα έπιπλα του ΙΚΕΑ! Το σπιτόσκυλο ενθουσιάστηκε με την ιδέα, και βρίσκει την τιμή (από 12.200 ευρώ για τα 15 τετραγωνικά, χωρίς αποστολή, συναρμολόγηση και φόρο) λογικότατη.

Δεν θα είχε καμία αντίρρηση να χώσει ένα Mini House με ένα bath module και ηλιακούς συλλεκτες στην οροφή σε ένα παραθαλάσσιο οικόπεδο, και να περάσει ένα καλοκαίρι ραχατλίδικο και ήσυχο. Φτάνει να είχε κι ένα παραθαλάσσιο οικόπεδο.

Διάβασε περισσότερα για το θέμα εδώ, και θυμήσου ακόμα: Μια καλύβα στο ποτάμι, το σπίτι που περπατάει, μια καλύβα 8 τετραγωνικών, την καλύβα του Μαρκ Τουέην, μια καλύβα για ένα συγγραφέα, και το πολύ μικρό σπίτι στο λιβάδι.

Διαφήμιση 300×250 Google