Ρετιρέ Με Θέα Τάμεση

Το σπιτόσκυλο σου 'χει σήμερα ένα ωραιότατο διαμερισματάκι στα Docklands του Λονδίνου, που πριν από 30-40 χρόνια ήταν ένα μέρος άθλιο, μια cockney Τρούμπα, if you will, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες έχουν πάρει τα πάνω τους, με καινούρια κτίρια, και δουλειές στο παραδίπλα Canary Wharf.

Τέλος πάντων, το ρετιρέ ετούτο είναι περί τα 160 τετραγωνικά, με δύο υπνοδωμάτια και λοφτοειδή διαρρύθμιση, ό,τι πρέπει για έναν ζωηρό εργένη που δουλεύει εκεί κοντά.  Έμπα να δεις φωτογραφίες.

Η κουζίνα είναι κομψή και φωτεινή, ό,τι πρέπει για να ετοιμάσεις -και να φας πάνω στον πάγκο- ένα πρωινό μετά από επικολυρικό μεθύσι.

Α, το σπιτόσκυλο λατρεύει αυτά τα πράγματα: Μεγάλοι μακρουλοί  χώροι, να βλέπεις απέναντι και το απέναντι να είναι 10 μέτρα μακριά. Τα παράθυρα εκατέροθεν βλέπουνε ποτάμι, προφανώς από τη μια πλευρά. Το σπιτόσκυλο δεν ξέρει τι βλέπουν απ' την άλλη.

Μια ματιά στο σαλόνι από ψηλά επιβεβαιώνει αυτά που έγραφε το σπιτόσκυλο περί εργένη.

Στον οροφίσκο απάνω υπάρχει αυτός ο χώρος τον οποίο αποκαλούν "cinema room". Το σπιτόσκυλο πιστεύει όμως ότι το σχήμα  του και το γεγονός ότι  είναι ανοιχτός στις δυο μεριές το καθιστούν εντελώς ακατάλληλο γι' αυτό το σκοπό -κοίτα πώς μοιάζει η τηλεόραση, χωμένη εκεί μέσα. Το σπιτόσκυλο πιστεύει ότι θα ήταν ένα θαυμάσιο home office, ωστόσο.

Και να και το υπνοδωμάτιο, με ένα κρεβάτι όχι τεράστιο, και μιαν αλλόκοτη πόρτα που οδηγεί στο μπάνιο, γωνιώδη, εντελώς ακατάλληλη για πολύ ψηλούς εργένηδες, που σηκώνονται απρόσεκτοι κι ατσούμπαλοι να πάνε να κάνουν τα τσίσα τους μες τη νύχτα.

Να και ο κηπάκος, με τη θα στον Τάμεση. Όχι κακό.

Το λοιπόν: Το διαμέρισμα ετούτο κοστίζει 925 χιλιάδες λίρες Αγγλίας, όπερ σημαίνει 1,17 εκατομμύρια δικά μας. Πολλά; Λίγα; Εσύ αποφασίζεις.

Κι αν είσαι ρευστός και έτοιμος για τους Ολυμπιακούς του '12, τράβα πάρ' το εδώ.

Οι υπόλοιποι, διαβάστε περισσότερα εδώ για το συγκεκριμένο τσαρδί, και λυσσάξτε με ακόμα περισσότερα ρετιρέ:
Το ψηλότερο ρετιρέ του κόσμου
Ένα προβληματικό ρετιρέ στο Plaza
Οι ταράτσες της Νέας Υόρκης
Ένα ρετιρέ στην Πράγα
Ένα ρετιρέ στο Σίντνεϊ
Στο Palazzo Chupi
Τα καλύτερα ρετιρέ του κόσμου
Το ακριβότερο διαμέρισμα του κόσμου

Και ένα εντελώς διαφορετικό ρετιρέ (προκαταβολικά συγνώμη):

Διαφήμιση 300×250 Google