Τιμές Ακινήτων: How Low Can They Go?

Το σπιτόσκυλο σε έχει φλομώσει με τους New York Times τελευταία, το ξέρει, αλλά τι να κάνουμε, η κρίση έχει προφανώς επηρεάσει και τις πολυάριθμες μα αίφνης σιωπηλές πηγές του, και το σπιτόσκυλο οφείλει να σου δείχνει τα πιο ωραία, αυτά που σε συναρπάζουν με τρόπους πρωτόφαντους. Διάβασε ένα άρθρο,  λοιπόν, που γράφει ότι οι τιμές των ακινήτων στις ΗΠΑ, αν και έχουν πέσει πολύ, δεν έχουν πιάσει πάτο σε καμία περίπτωση. Ο συγγραφέας, δε, θυμίζει μια μέθοδο υπολογισμού του κόστους ενός ακινήτου για να καταλάβεις αν είναι ακριβό: Πόσες φορές το ετήσιο νοίκι πρέπει να πληρώσεις για να το αγοράσεις; Διαχρονικά, λέει, το σύνηθες νούμερο στις ΗΠΑ είναι 15 (αν πληρώνεις 500 ευρώ, το σπίτι σου αξίζει 90.000, μ' άλλα λόγια). Συνδύασε αυτό μαζί με την εξήγηση του καθηγητή Ριμπζίνσκι για τις ακριβές τιμές των σπιτιών σήμερα, και βγάλε συμπέρασμα.

Το σπιτόσκυλο τα έδειξε όλα αυτά σε insider φίλο, ο οποίος πρόσθεσε κι άλλη μια παράμετρο: Το 2009, λέει, οι τιμές των ακινήτων θα πέσουν πολύ στην Ελλάδα (ειδικά στην Ελλάδα) γιατί τότε είναι που θα αρχίσουν να μένουν μαζικά απλήρωτα τα στεγαστικά δάνεια και ένα κύμα ακινήτων προς πώληση θα προστεθεί στην δεξαμενή των 200.000 φρέσκων απούλητων, και θα την αποτελειώσει.

Εξάλλου, δες εδώ το βίντεο με την ομιλία ενός οικονομολογου από το 2006, στο οποίο προβλέπει με λεπτομέρειες το σκάσιμο της φούσκας με τα ακίνητα και τα επισφαλή δάνεια.

Θυμήσου: Πόσο έχουν πέσει οι τιμές στην Ελλάδα, και άλλα νέα από την κρίση.

Διαφήμιση 300×250 Google