Κανείς Δεν Αγοράζει Πλέον

Με την ύφεση να βαράει αδιακρίτως (τα είπαμε χτες αυτά) το νέο τρεντ στους κύκλους των χαϊχλίδουλων λεφτάδων είναι το leasing πολυτελών ακινήτων. Γιατί μπορεί να μην έχουν λεφτά να αγοράσουν βίλες (ή να θεωρούν τις τιμές τους βλακώδεις πια), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα απαρνηθούν και τις διακοπές που έχουν συνηθίσει. Ευτυχώς γι' αυτούς διάφορες ευφάνταστες λύσεις έχουν εμφανιστεί, και το σπιτόσκυλο σου εφιστά την προσοχή, καθώς όλες αυτές οι μόδες στη συνέχεια θα περάσουν και προς τους φτωχότερους, έστω και με μια διαφορετική μορφή, να το δεις. Μπορεί ετούτη εδώ η κρίση να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε την ιδιοκτησία γης φορέβερ. Βαρύγδουπο; Ίσως.

Τέλος πάντων, το σπιτόσκυλο θα σε πάει στη μαγική Τοσκάνη την οποία επισκεφθήκατε μαζί και τις προάλλες, όπου ο Μάσιμο Φεραγκάμο (της μοδοικογενείας) έχει ψωνίσει μια περιοχή που λέγεται Καστιγιόν Ντελ Μπόσκο, η οποία έχει έκταση 18.000 στρέμματα όλο δάση, αμπέλια και ομορφιά. Εκεί θα χτίσει 20 βίλες, 26 σουίτες, το απαραίτητο γήπεδο γκολφ, ένα οινοποιείο, ένα σπα και μια βιβλιοθήκη. Το ενδιαφέρον είναι το τί θα κάνει μετά: Δεν σκοπεύει να τα πουλήσει όλα αυτά, αλλά θα δημιουργήσει ένα κλαμπ, τα μέλη του οποίου θα δικαιούνται να επισκέπτονται την περιοχή για συγκεκριμένα διαστήματα. Τα μέλη θα πρέπει να έχουν συστάσεις, να εγκριθούν, και να πληρώσουν 4 εκατομμύρια δολάρια (!). Ο αριθμός τους δεν θα ξεπερνά τα 120. Πως το βλέπεις; Τό 'χεις; Δοκίμασε εδώ.

Εν τω μεταξύ, όχι πάρα πολύ μακριά, στη γραφική Κορτόνα, ο όμιλος Lusso αγόρασε τη φάρμα που βλέπεις από πάνω, που είναι 500 ετών, 3200 τετραγωνικών και εκπάγλου καλλονής και την πρόσθεσε στο δίκτυο των 31 σουπερ-βιλών που διαθέτει σε 17 προορισμούς  ανά τον κόσμο. Ετούτοι εδώ έχουν ένα ελαφρώς διαφορετικό μοντέλο: Μπορείς να γίνεις μέλος πληρώνοντας 425.000 δολάρια τέλος συνδρομής και μετά 28.000 το χρόνο, μένοντας όσο καιρό θέλεις σε όποια από τις βίλες θέλεις, ή 325.000 δολάρια εφάπαξ και 21.000 το χρόνο για διαμονή σε οποιαδήποτε βίλα 21 μέρες το χρόνο. Ο αριθμός των μελών που δέχονται και εδώ είναι περιορισμένος -μέχρι 50 σε κάθε κατηγορία. Μέχρι το τέλος της χρονιάς οι τύποι θα προσθέσουν άλλες 8 βίλες στο δίκτυο. Δες εδώ.

Εσύ και το σπιτόσκυλο, βέβαια, κανένα από αυτά τα μέρη δεν πρόκειται να δείτε ποτέ, αλλά πιάνεις το νόημα: Πολύ σύντομα τέτοια μοντέλα θα κάνουν την εμφάνισή τους και για πιο ταπεινές εξοχικές κατοικίες. Ήδη κάτι παρόμοια έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην Ελλάδα. Θυμήσου πού το διάβασες πρώτα.

Διαφήμιση 300×250 Google