Το Ακριβότερο Σπίτι Στην Ελλάδα (;) ΙΙ

Θυμάσαι εκείνη τη μυστηριώδη αγγελία μονοκατοικίας στην Ηρώδου Αττικού που πωλείτο έναντι 30 εκατομμυρίων; Ε, δεν είναι το ακριβότερο real estate listing ever, ή τουλάχιστο δεν είναι πια. Τις προάλλες που το σπιτόσκυλο χαζοβλάκευε σε ένα website για real estate και τα τοιαύτα έπεσε πάνω σε μια αγγελία που στην αρχή δεν του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, επειδή δεν μέτρησε σωστά τα μηδενικά. Ήταν έξι. Και μπροστά υπήρχε το νούμερο 33. Ω ναι. 33. Εκατομμύρια. Ευρώ.

Το "σπίτι" βρίσκεται στην Παλλήνη, είναι 1000 τετραγωνικά, και το σπιτόσκυλο ξέρει πως τώρα αμέσως θα μπεις στα ενδότερα για να μάθεις περισσότερα και να δεις φωτογραφίες.

Όπως βλέπεις το σπίτι θυμίζει κάτι από Προβηγκία, ή τέλος πάντων κάτι γαλλικό, με τα παντζούρια και τους προσεκτικά σχεδιασμένους κήπους και τα συντριβάνια. Η αγγελία είχε αυτές τις πληροφορίες να σου δώσει:

Πρόκειται για λιθόκτιστη κατοικία επιφάνειας 1.000 περίπου τ.μ + βοηθητικούς χώρους στους οποίους περιλαμβάνονται:

Κυρίως κτίριο με χώρους υποδοχής, κουζίνα, διαμερίσματα ιδιοκτητών, ξενώνες, διαμερίσματα προσωπικού, χώρος ανάπαυσης με εσωτερικό συντριβάνι, χώροι αποθηκών και ψυγείων, γυμναστήριο, αίθουσα σάουνας και μασάζ, επίσημη τραπεζαρία, χώρος προβολής ταινιών και τηλεόρασης, laundry room, κλειστός χώρος στάθμευσης για 5 οχήματα, καλοκαιρινή τραπεζαρία, μπαλκόνια και αυλές. Εκτός του κυρίως κτιρίου υπάρχουν ανεξάρτητη οικία 120 τ.μ, ξενώνας, εκκλησία, φυλάκιο προσωπικού ασφαλείας, στάβλοι, γήπεδο τέννις & μπάσκετ με αποδυτήρια, πισίνα, λίμνες & συντριβάνια, λιθόκτιστες σπηλιές με τρεχούμενα νερά, χώροι ανάπαυσης και αλσύλλια, χώροι φύλαξης κατοικίδιων & πτηνών και πολλά άλλα.

Το ακίνητο φημίζεται παγκοσμίως για τους μοναδικούς κήπους του οι οποίοι περιλαμβάνουν διάφορα καλλωπιστικά φυτά και δέντρα τα οποία ευδοκιμούν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τα διάφορα επίπεδα και τα τρεχούμενα νερά σε συνδυασμό με τις υπόγειες σπηλιές και τα δέντρα δημιουργούν μια μοναδική αίσθηση μυστηρίου και ηρεμίας.

Το κτίριο αποπερατώθηκε το 2003. Η εσωτερική αισθητική του κτιρίου θεωρείται από τις πλέον κλασσικές, με χειροποίητα ταβάνια σε όλα τα επίπεδα, ένθετα πλακάκια μεγάλης αξίας, σπάνια δάπεδα και μάρμαρα παλαιάς κοπής, χειροποίητα κάγκελα και επιτοίχεια διακοσμητικά μεγάλης αξίας και άλλα διακοσμητικά στοιχεία μοναδικά σε όλο τον κόσμο. Η εκκλησία της οικίας αποπερατώθηκε το 2001 και είναι όλη αγιογραφημένη με τεχνοτροπία φρέσκο. Για την κατασκευή του κτιρίου εσωτερικά και εξωτερικά έχουν χρησιμοποιηθεί τα καλύτερα υλικά, ενώ ο εξοπλισμός των στάβλων, πισίνας, σάουνας, αυτοματισμών θεωρείται ο πλέον σύγχρονος.

Το σπιτόσκυλο θα σταθεί στο ότι το σπίτι "φημίζεται παγκοσμίως", στο ότι έχει και στάβλους, καθώς και στο "Τα διάφορα επίπεδα και τα τρεχούμενα νερά σε συνδυασμό με τις υπόγειες σπηλιές και τα δέντρα δημιουργούν μια μοναδική αίσθηση μυστηρίου και ηρεμίας".

Υπόγειες σπηλιές; WTF?

Όπως καταλαβαίνεις πρόκειται για πολύ ιδιαίτερο ακίνητο, σύμφωνοι, όλο πέτρα σάουνες και δωμάτια προσωπικού, αλλά επίσης δεν μπορεί να διανοηθεί ποιος στην Ελλάδα μπορεί ή θέλει να αγοράσει ένα σπίτι 33 εκατομμυρίων. Πλούσιοι υπάρχουν, οπωσδήποτε, αλλά κάποιος που έχει 33 εκατομμύρια για να διαθέσει για σπίτι, μπορεί ανετότατα να αγοράσει ένα γιγάντιο οικόπεδο οπουδήποτε και να χτίσει ένα μέγαρο ακριβώς όπως το θέλει. Ή δύο. Είναι αυτό που πρόσφατα έγραψε το σπιτόσκυλο: Υπάρχει μια οροφή στο πόσο σπίτι μπορεί να αγοράσει κανείς, και για τα Ελληνικά δεδομένα αυτή η οροφή είναι πολύ χαμηλότερα από τα 33 εκατομμύρια ευρώ.

Μια άλλη απορία: Είναι σωστό να ζητάς 33 εκατομμύρια για ένα σπίτι στο οποίο μπορούν να σε δουν οι γείτονες απ' το μπαλκόνι τους; Κι άλλη μία: Υπάρχει περίπτωση να πουληθεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα με αυτή την τιμή και σ' αυτή την οικονομική συγκυρία; Το σπιτόσκυλο δεν το νομίζει. Αν ενδιαφέρεσαι, ορίστε.

Η αγγελία, παρεμπιπτόντως, είχε μόνο μία πανοραμική φωτογραφία που σου δίνει μια εικόνα για το κτίριο, η οποία όμως είναι ελεεινής ποιότητας:

Και το σπιτόσκυλο αναρωτιέται. Αν ετούτο εδώ κοστίζει 33 εκατομμύρια ευρώ, αυτό πόσο πρέπει να κάνει;

UPDATE: To site με τις αγγελίες έπαθε προφανώς ένα κοκομπλόκο (the spitoskylo effect;) με αποτέλεσμα να μην μπορείς να δεις την συγκεκριμένη αγγελία, και να εξαφανιστούν και οι περισσότερες φωτογραφίες, καθώς πλην μιας το σπιτόσκυλο είχε βαρεθεί να τις αντιγράψει στον server του. Κρίμα γιατί είχαν ενδιαφέρον. Μόλις ξανανέβει το site, το σπιτόσκυλο θα ειδοποιήσει.

UPDATE 2: Οπ, νατο πάλι.

Διαφήμιση 300×250 Google