Ένα Σπίτι Μιανής Σ' Ένα Νησί (Ε;)

Το σπιτόσκυλο δεν είχε ιδέα ποια είναι η Πάολα Ναβόνε (είναι μια designer, καλή και διάσημη), αλλά θα σου δείξει το σπίτι της γιατί το έχει φτιάξει σε ένα Ελληνικό νησί, και αν μη τι άλλο είμαστε τοπικιστές. Τώρα, σε ποιο Eλληνικό νησί το 'χει φτιάξει, θα σε γελάσει, καθώς το Μαρί Κλερ Μεζόν το γαλλικό δε λέει, το αφήνει στο φλου, "ένα νησί των Κυκλάδων" λέει, πράγμα που δεν είναι εντελώς άστοχο, καθώς όλα ίδια είναι.

Έμπα τώρα μέσα για να δεις γιατί το σπίτι της σχεδιάστριας πάσχει από το γνωστό Κυκλαδίτικο πρόβλημα: Το άσπρο.

Αν και απ' έξω παίζει λίγη αμμοβολή από τα λίγαπου είδε το σπιτόσκυλο, μέσα έχεις ασπρίλα στους τοίχους, ασπρίλα στο ταβάνι, ασπρίλα στα έπιπλα, στα πατώματα στα κουφώματα, ασπρίλα παντού ξέξασπρη. Πόση ώρα χρειάζεσαι σ' αυτό το σπίτι για να σε ζώσουνε  τα φίδια "μήπως με φέρανε σε άσυλο;".

Με διάφορες χτιστές μαγκιές και (δικά της σχεδίασης) avant garde έπιπλα η δικιά σου φτιάχνει ένα σπίτι ιδιαίτερο, και μετά το παραδίδει στην ασβεστοστιβάδα που τα πνίγει όλα στο άσπρο. Φυσικά, ενυπάρχει πάντα και η τρέντι χωριατίλα:

Όταν έχεις ένα ωραίο σπίτι και για να βρεις χρώμα πρέπει να ψάξεις το βάζο με τα λεμόνια, υπάρχει πρόβλημα:

Μόνη παρηγοριά σ' αυτό το σπίτι-φωτιά στον αμφιβληστροειδή είναι το έξω: Να βγαίνεις έξω (να σε παίρνει ο αέρας) και τουλάχιστο να βλέπεις μια πέτρα, ένα χώμα. Όχι άλλο άσπρο:

Θυμήσου:
Την άποψη του σπιτόσκυλου για τα εξοχικά στη Μύκονο
Το εξοχικό στη Μύκονο του Κόκκαλη (μάλλον)

via materialicious

Διαφήμιση 300×250 Google