Τα Σπίτια Των Αμερικανών Δισεκατομμυριούχων

Το Forbes έβαλε και φέτος τη λίστα με τους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς, και είχε κι ένα σπέσιαλ αφιέρωμα στο πού ζουν. Όπως καταλαβαίνεις, το σπιτόσκυλο έσπευσε να το ξεκοκαλίσει, και σου 'χει το ρεζουμέ:

Το κυριότερο συμπέρασμα είναι το εξής: Τα σπίτια στα οποία μένουν οι δισεκατομμυριούχοι δεν διαφέρουν και πολύ από τα σπίτια όπου μένουν οι πολυ-εκατομμυριούχοι. Δηλαδή υπάρχει ένα όριο του πόσο σπίτι μπορείς να πάρεις -και ο Μπραντ Πιτ και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπλούμπμεργκ σε παρόμοια κτίρια θα ζουν, παρ' όλο που οι περιουσίες τους διαφέρουν κατά δυο τάξεις μεγέθους. Υπάρχουν, βέβαια και εξαιρέσεις, ενώ οι πιο πλούσιοι των πλουσίων συνηθίζουν να φτιάχνουν τα σπίτια τους ακριβώς όπως τα θέλουν. Πολύ σπάνια όμως δαπανούν εννιαψήφια νούμερα.

Όπως ο Μπιλ ο Γκέιτς, που εξακολουθεί να είναι ο πλουσιότερος όλων, και μένει στο 6200 τετραγωνικών custom-made σπίτι του στις όχθες της λίμνης Ουάσινγκτον (η αποπάνω φωτό), το οποίο το σπιτόσκυλο σου έχει ξαναδείξει.

Ή ο Ντόναλντ Τραμπ που μένει σ' αυτό το θηρίο 6000 τετραγωνικών στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα. Έχει 58 υπνοδωμάτια και 33 μπάνια. Ναι.

Ο Λάρι Έλισον, ο flamboyant ιδιοκτήτης της Oracle μένει σ' αυτό το τέρας που, λέει, είναι χτισμένο σαν Γιαπωνέζικο παλάτι του 16ου αιώνα. Θυμήσου πού μένει η κόρη του.

Από την άλλη, υπάρχουν και οι τσιπίκουλες, με τους οποίους το σπιτόσκυλο ταυτίζεται περισσότερο. Ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ, ας πούμε, μένει σε ένα σπίτι 600 τετραγωνικών που αγόρασε το 1958 με 32.000 δολάρια:

Γιατί, χρειάζεται παραπάνω; Δες το άρθρο του Forbes εδώ και το slideshow με τα σπίτια εδώ.

Και θυμήσου:
Το δεύτερο ακριβότερο σπίτι του κόσμου
Το ακριβότερο σπίτι στην Ελλάδα (;)
Κι άλλα σπίτια πλούσιων και διάσημων Αμερικανών
Κι ακόμα περισσότερα

via luxist

Διαφήμιση 300×250 Google