Είναι Τρελοί Αυτοί Οι Ιάπωνες

Το σπιτόσκυλο κάπου το 'χει ξαναδεί αυτό το αλλόκοτο κατασκεύασμα σε ένα απειροελάχιστο (46 τετραγωνικά!) γωνιακό οικόπεδο στο Τόκιο, αλλά δεν θυμάται πού. Το Αλτσχάιμερ, μερικές φορές, έρχεται νωρίς. Τέλος πάντων, τώρα που το ξαναβρήκε ξαναεντυπωσιάστηκε με την ιδέα ενός τετραόροφου σπιρτόξυλου που μοιάζει εντελώς διαφορετικό απ' όποια γωνία το δεις απ' έξω, κι εντελώς ζαλιστικό κι ακατανόητο όπου κι αν κοιτάξεις μέσα. Οι γωνίες των τοίχων είναι άλλα αντί άλλων, η κάτοψη ακατάληπτη, και το πώς εκεί μέσα ζουν δύο διαφορετικοί άνθρωποι (ο ιδιοκτήτης κι ένας ενοικιαστής) θαυματουργό. Μπες εδώ να δεις περισσότερες λεπτομέρειες, εδώ για το site των αρχιτεκτόνων, και εντός για περισσότερες φωτό.

Καταλαβαίνεις για τι πράγμα μιλάμε. Μια σταλίτσα.

Η ιδιοκτήτρια μένει σε τρία επίπεδα: Υπόγειο, ισόγειο λοφτ, όροφος. Ο ενοικιαστής μένει στο δεύτερο. Κάθε όροφος είναι περίπου 40 τετραγωνικά και έχει ένα σχήμα αλλόκοτο, ακανόνιστο.

Πρόσεξε πού σκας στον πάτο της σκάλας: Σε ένα νιπτήρα. Ό,τι να 'ναι.

Τώρα, δεν αποκλείεται αυτό το σπίτι να είναι τοτέμ της μοντερνιτέ, αλλά στο σπιτόσκυλο δεν μπορεί παρά να θυμίζει κάπως αφηρημένα αυτήν εδώ την αηδία, και εν πάσει περιπτώσει αν πρέπει να μείνεις σε κάτι μικρό, ας μείνεις σε κάτι κομψό. Έτσι δεν είναι;

Διαφήμιση 300×250 Google