Επιτέλους: Ένα Ωραίο Ελληνικό Google Maps Mashup

Ασφαλώς θυμάσαι τα επικολυρικά reviews του σπιτόσκυλου για τις αποκλειστικά online υπηρεσίες που σου επιτρέπουν να βρεις σπίτι να αγοράσεις (και εδώ). Ε, λοιπόν βρήκε τώρα ένα ωραίο site που έχει σπίτια προς ενοικίαση, και το σπιτόσκυλο είπε "Ώπα, αυτό σαν ενδιαφέρον να μοιάζει".

Το Rento.gr, άμα το ψάξεις, δεν έχει και πολύ υλικό, είναι λίγα τα σπίτια που μπορείς να βρεις. Στη Φιλοθέη, ας πούμε, δεν υπάρχει κανένα. Στο Ηράκλειο υπάρχει ένα. Αλλά. Υπάρχει ένα μεγάλο αλλά.

Περισσότερο από κάθε άλλη εφαρμογή που έχει δει το σπιτόσκυλο, ετούτη εδώ χαίρεσαι να τη χρησιμοποιείς. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα Google Maps Mashup: Σου έχει ένα μεγάλο πεδίο για να γράψεις τί ψάχνεις, κι ένα χάρτη της Αθήνας από κάτω. Βάζεις "Χαλάνδρι", και σου βγάζει με βελάκια όλα τα ακίνητα που υπάρχουν διαθέσιμα στο Χαλάνδρι. Πατώντας κάθε βελάκι, βλέπεις ένα overview με τιμούλα, φωτογραφιούλα κλπ -επιλέγοντας "φωτογραφίες" στο συννεφάκι, βλέπεις όσες φωτογραφίες υπάρχουν για το συγκεκριμένο ακίνητο. Δουλεύει απλά και πανεύκολα -γιατί και το greekestates.gr έχει Google Maps λειτουργικότητα, αλλά εδώ είναι πιο εύχρηστη και καλοφτιαγμένη και πολύ πολύ καλοσχεδιασμένη.

Ο λόγος που είναι τόσο όμορφο και εύχρηστο είναι ταυτόχρονα η ευλογία και η κατάρα για το site: Οι τύποι, όπως μπορείς να διαβάσεις στο faq τους, ζητούν από τους ιδιοκτήτες που θέλουν να νοικιάσουν τα ακίνητά τους ένα σωρό πληροφορίες (και τη διεύθυνση), καθώς και φωτογραφίες (τις οποίες μπορούν να έρθουν να βγάλουν αυτοί). Χωρίς αυτά, αγγελία δεν μπαίνει. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα ακίνητα εμφανίζονται τζιτζί, με την ακριβή τους τοποθεσία και τις φωτογραφίες τους, μια χαρούλα. Όμως, για τον ίδιο λόγο, είναι ελάχιστα σε αριθμό. Δεν μπορείς να βρεις σπίτι όταν όλα τα διαθέσιμα σε ολόκληρη την Αθήνα είναι μερικές εκατοντάδες -μόνο από κωλοφαρδία θα βρεις κάτι που να σου κάνει.

Και, επιπλέον, κράτα και τον περιορισμό ότι απευθύνεται μόνο σε αυτούς που ψάχνουν να νοικιάσουν προς το παρόν, και όχι σ' αυτούς που θέλουν να αγοράσουν (εντάξει, δεν είναι και πολλοί αυτοί στην παρούσα συγκυρία). Οπότε το συμπέρασμα του σπιτόσκυλου είναι το εξής: Όχι και πολύ χρήσιμο, αλλά πολύ πολύ καλοσχεδιασμένο και εύχρηστο. Μπράβο, έστω έτσι, για το ονόρε.

Διαφήμιση 300×250 Google