Εξοχικό Στα Κύθηρα

Το σπιτόσκυλο έχει αλλεργία στις Κυκλάδες. Ορίστε, το είπε και ξαλάφρωσε. Με εξαίρεση τη Σαντορίνη (που είναι άλλο πράγμα) και την καταπράσινη Άνδρο, τα υπόλοιπα τρέντι νησιά τα αντιπαθεί για διάφορους λόγους, για την ξεραΐλα, για τον αέρα και, ναι, για την αβάσταχτη μονοτονία της ασβεστωμένης ασπρίλας στα σπιτάκια. Ναι, ξέρει ότι ο περισσότερος κόσμος λατρεύει τα άσπρα σπιτάκια των Κυκλάδων, με τα μπλε παραθυράκια και την απλότητά τους, και την ομοιομορφία τους, μα το σπιτόσκυλο ποτέ δεν συμμερίστηκε αυτό τον ενθουσιασμό, και δεν θα το κάνει ούτε τώρα, στα γεράματα.

Παρ' όλα αυτά, αναγνωρίζει πως τέτοια σπιτάκια μπορούν να αποτελέσουν καμβά για αρχιτεκτονικές ακροβασίες πολύ αποτελεσματικές. Δες, για παράδειγμα, ετούτο εδώ το σπίτι στα Κύθηρα, που έφτιαξαν αυτοί, και το οποίο έχει ένα χαρακτηριστικό που το σπιτόσκυλο εχτιμάει βαθιά: Αποτελείται από περισσότερα του ενός κτίρια, χαλαρά συνδεδεμένα, ώστε να μπορείς να έχεις καλεσμένους χωρίς αυτοί να μπλέκονται στα πόδια σου.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό που εκτιμάει το σπιτόσκυλο: Η εσωτερική αυλή, που δίνει μια εσάνς μεξικάνικη στο σπίτι. Απόλαυσε εικόνες:

Να η εσωτερική αυλή που λέγαμε. Ίσως θα 'πρεπε να έχει κάτι άλλο εκτός από τους σφαιρικούς θάμνους, αλλά τέλος πάντων, βοηθητικός χώρος είναι.

Κι από μέσα, φυσικά, η συνήθης Αιγαιοπελαγίτικη ασπρίλα.

Να και το guesthouse που είναι σχετικά ανεξάρτητο, για να μην έχεις τους επισκέπτες μέσα στα πόδια σου όλη μέρα.

Καλό; Δες και ένα άλλο που έφτιαξαν οι ίδιοι, στην Άνδρο.

via materialicious

Διαφήμιση 300×250 Google