Τέχνη: Πέντε Ελληνικά Sites Που Πρέπει Να Ξέρεις

Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε ακόμη πολλές επιλογές όσον αφορά την αγορά έργων τέχνης μέσω διαδικτύου. Υπάρχουν όμως μερικές ιστοσελίδες που είναι σε θέση να καλύψουν τις ανάγκες μας. Εάν λοιπόν θέλετε να ξεκινήσετε την έρευνα για αγορά έργων από τον καναπέ σας μπορείτε να επισκεφθείτε μία από τις παρακάτω διευθύνσεις:

www.artaz.gr – Πρόκειται για το πιο ολοκληρωμένο εικαστικό website που υπάρχει στην Ελλάδα. Μεγάλη (και διαρκώς αυξανόμενη) βάση καλλιτεχνών που δουλεύουν σε όλα τα μέσα. Εκτός από τα προφίλ καλλιτεχνών, όπου μπορείτε να μάθετε πληροφορίες και φυσικά να δείτε και να αγοράσετε έργα, υπάρχει και το ειδικό section "Editions", όπου παρουσιάζονται έργα σε αποκλειστική διάθεση και σε ειδικές τιμές για τους επισκέπτες της σελίδας. Το artAZ προσφέρει επίσης εκτενή εικαστική ενημέρωση και είναι απόλυτα δίγλωσσο. Στα μεγάλα του ατού σημειώνουμε την άμεση ανταπόκριση στα ερωτήματα και το γεγονός ότι προσφέρει και υπηρεσίες consulting για όσους δε ξέρουν ακριβώς τι ζητάνε.

www.gallery.gr – Είναι μάλλον η παλαιότερη ιστοσελίδα που προσφέρει την υπηρεσία της πώλησης έργων τέχνης online στην Ελλάδα - για αυτό και μόνο αξίζει μία επίσκεψη! Η εμφάνιση της είναι αρκετά παλιομοδίτικη και το σύστημα πλοήγησης δεν είναι και τόσο λειτουργικό. Παρόλα αυτά προσφέρει ποικιλία έργων τα οποία είναι ταξινομημένα με πολλούς τρόπους. Έτσι πχ αν ψάχνετε έργα με σκύλους, καράβια ή θρησκευτικές αναφορές μπορείτε να πάτε κατευθείαν στις συγκεκριμένες κατηγορίες χωρίς να χάσετε χρόνο με θέματα που δε σας ενδιαφέρουν.

www.arteshop.gr – Ιστοσελίδα που ασχολείται κυρίως με την πώληση έργων. Είναι σχετικά καινούργια οπότε η βάση καλλιτεχνών είναι αρκετά περιορισμένη αλλά κατά τα άλλα είναι λειτουργικό και εύκολο χωρίς να κουράζει με λεπτομέρειες που αποπροσανατολίζουν. Προσφέρει επίσης και στοιχειώδη εικαστική ενημέρωση. Τα έργα είναι χωρισμένα και ανά κατηγορίες, γεγονός που διευκολύνει εκείνους που ψάχνουν για κάτι συγκεκριμένο.

www.artstore.gr – Ιστοσελίδα αποκλειστικά αφιερωμένη στην πώληση έργων τέχνης. Επαρκής βάση καλλιτεχνών, διαχωρισμός των έργων και ανά κατηγορίες, προτάσεις ημέρας, ενημέρωση για τα νέα μέλη – όλα τα παραπάνω σε ξεχωριστά παράθυρα στην ίδια σελίδα για όσους δεν έχουν πολύ ώρα για ψάξιμο.

www.eartists.gr – Ξεκίνησε αρχικά κυρίως σαν κοινότητα καλλιτεχνών αλλά πρόσφατα ανανέωσε την εμφάνιση και το περιεχόμενο του. Έργα χωρισμένα ανά κατηγορίες (που όμως δεν είναι πάντα γεμάτες) και αρκετοί καλλιτέχνες, καθώς και γκάμα τιμών. Σύντομα θα προσφέρει και εικαστική ενημέρωση και θα διευρύνει τις υπηρεσίες του.

Βαρώνη Κας Μπανκς

Διαφήμιση 300×250 Google